livet

VACKERT PÅ KYRKOGÅRDEN ALLA HELGONSDAG

Det var så vackert på kyrkogården Alla helgons dag. När mörkret fallit igår åkte vi till kyrkogården. Vi hade köpt med oss en varsin liten gravsmyckning och ett varsitt ljus.

vackert på kyrkogården

Strax före 17 var vi på plats och det var så mycket folk som ville hedra sina bortgångna nära. Vi gick först till min farmor och farfars grav. De fick en liten bukett med ett par barrkvistar, blomma och kotte. Lite söt tyckte jag. Och de fick ett gravljus.

Just vid deras grav är det becksvart eftersom det inte finns nån lyktstolpe i närheten. Man får liksom komma ihåg… första grinden och tredje björken. Ficklampan på telefonen är bra grejer det.

Sen gick vi till Andreas mormor och morfars grav och gjorde likadant. När vi sen gick upp mot minneslunden så började kyrkklockorna att ringa.

vackert på kyrkogården

Så otroligt vackert på kyrkogården i allmänhet, och särskilt i minneslunden, med alla ljus.

vackert på kyrkogården

Titta så fint. Jag har sagt länge att jag vill brännas och strös i en minneslund när jag går bort. Dels tycker jag det är så fint, dels är det lätt att gå till en minneslund varhelst man befinner sig i värden, för att ”minnas”, om man skulle vilja det som anhörig och dels tycker jag tanken på att ligga nergrävd i kall jord bland maskar inte känns speciellt lockande. Även om jag bränns.

vackert på kyrkogården

Den här delen av minneslunden kändes extra fin. Det var som en liten skogsdunge där man hade ställt ljus i mossa och ris. Otroligt stämningsfullt och effektfullt.

Sen åkte vi hem och badade. Andreas fixade sen en supergod middag på hjortstek, hasselbackspotatis och stuvad svamp. Vansinnigt gott!

Idag är det en hemma-pyssel-dag. Jag ska fålla upp ett par gardiner bland annat.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.