husbil resor - långa & korta

MED HUSBILEN I STRÄNGNÄS OCH SKÖN PROMENAD

Vi är med husbilen i Strängnäs i helgen. Det var en gråmulen dag igår då vi kom. Men temperaturen var runt nollan så det var skönt ändå. Och en husbilstur är alltid mysigt att åka iväg på!

Adressen till ställplatsen visade inte riktigt rätt. GPS’n visade rätt, men adressen var förmodligen till nåt centralt hamnkontor. Vi visste att vi platsen var i gästhamnen så vi letade upp den. Där stod en annan husbil också så då visste vi ju att det var rätt. Det var intill en blågrå liten byggnad.

husbilen i Strängnäs

Vi backade till på vår plats och skulle använda el för första gången. Hmm, vi hade inte förstått att man måste ha en speciell ”handske” för att kunna ansluta. Så vi fick köra på gasol igen. Men det går bra det också. Vi lär oss med tiden. Det är ju inga allvarliga saker som händer så det är bara att skratta åt det.

Andreas hade bokat ställplatsen via ställplatsens hemsida och följt instruktionerna och betalade. Därefter skulle han få en kod till servicehuset för att kunna hämta färskvatten. Någon kod har han fortfarande inte fått. De har lite att jobba på de där som ansvarar, kan man säga. Förmodligen miss i kommunikationen mellan hamnen och bokningsansvarig.

Vi installerade oss i form av att plocka upp blommor och ljusstakar. Och stoppa in kläder i skåpen som jag inte hann hemma. Det var sen dags för en promenad för att se de sevärdheter vi hade hittat. Det finns ju inte mycket att göra så här års i småstäderna, men man kan ju alltid titta utvändigt.

husbilen i Strängnäs

Vi installerade oss i form av att plocka upp blommor och ljusstakar. Och stoppa in kläder i skåpen som jag inte hann hemma. Det var sen dags för en promenad för att se de sevärdheter vi hade hittat. Det finns ju inte mycket att göra så här års i småstäderna, men man kan ju alltid titta utvändigt.

Domkyrkan kunde vi inte gå in i eftersom det var en pågående dopgudstjänst där. Roggeborgen fotade vi. Den säger förmodligen ingenting för de flesta. Men det berättar jag om senare. Väderkvarnen såg vi på håll. I en bevarad borgargård, Grassagården, från 1600-talet finns ett sommaröppet museum. Men också ett året-runt-öppet café. Mer om sevärdheterna i annat inlägg.

Där tog vi en jättemysig fika innan vi tog en foto-lov tillbaka till husbilen.

Jag gjorde i ordning lite bubbel och snittar som vi åt innan vi pysslade lite. Vi hade köpt ett par kryddhyllor och krokar som Andreas satte upp.

husbilen i Strängnäs

Det lilla gör att allt plötsligt känns mer hemtrevligt och praktiskt. 

Vi åt middag och chillade en stund innan det var dags att krypa till kojs. Det var en del ”EPA-raggare” som rejsade runt på parkeringen utanför, men det var före 23 så det var ingen fara. Jättelugn natt i övrigt.

husbilen i Strängnäs

Nu ska vi ta en lugn morgon och ta en liten promenad igen. Vi ska kolla in ett annat ställplats område i närheten också. Så vi vet ifall vi ska hänga med husbilen i Strängnäs igen. Sen kanske vi åker förbi ett armémuseum innan vi åker hem på eftermiddagen. Vi gör lite som vi har lust med i stunden.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria
  15 januari, 2024 at 10:02

  Vi gillar Strängnäs, vi har varit där när det varit sommar och tidig höst. Då har det varit full fart med restauranger och liv och rörelse i hamnen. Vi har bott i hamnen men även borta vid Edsviken, där var det lugnt, fin utsikt och fin promenadväg in till stan.

  Ha det fint 😘

  • Reply
   Lena
   18 januari, 2024 at 07:59

   Jag kan tänka mig att det är full fart där vid andra tider på året. Sökte på Edsviken, men hittade inget. Är det kanske Eldsundsviken du menar? Det ser fint ut också. Säkert lite lugnare än att stå i gästhamnen eller Visholmen.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.