husbil

TILLAGNING I OMNIAUGN ÄR SMIDIGT

Vi insåg snabbt att tillagning i Omniaugn är väldigt populärt när man har husbil. Det är ju ofta viss begränsning av möjligheterna att laga mat i en husbil. Eller husvagn eller båt, för den delen.

tillagning i Omniaugn

Vi skaffade en sån redan efter första husbilsturen. Den kostar inte många kronor, så vi ville iallafall testa.

tillagning i Omniaugn

Ja, okej, det ser inte helt aptitligt ut, men blev toppengott. Det första, och enda hittills, som Andreas testade var kyckling med bacon och ädelost.

Ugnen ser alltså ut som en sockerkaksform, men fungerar som en helt vanlig ugn. Man sätter den på gasollågan och sen sköter det sig självt. Som en ugn. Den kan alltså användas även när man är ute på vandringstur. Bara den kan stå på gasolbrännare för friluftsköket. Hur coolt skulle inte det vara att laga potatisgratäng längs vandringsleden!?

Det finns såklart en massa tillbehör att köpa. Vi fick ett litet galler, i julklapp, så vi kan värma/rosta frukostfrallor. Och en termometer.

tillagning i Omniaugn

Ikväll ska vi laga pizza i Omnian. Kul att testa lite olika. Tillagning i Omniaugn känns rätt obegränsat faktiskt. Det gäller bara att tänka till på mängden och storleken.

Idag åker vi till Strängnäs och stannar över natten. Vi har bara ungefär fem mil dit. Men man behöver ju faktiskt inte åka så långt. Bara mysigt att komma iväg. Värmen har sått på i bilen lite grann över natten. Snart ska vi äta frukost och lasta in lite kläder och mat. Sen drar vi.

Ha en skön lördag!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.