hälsa & friluftsliv

HAN ÖVERRASKADE MED EN FRUKOSTPICKNICK

Vi hade visserligen pratat om en vandringstur, men han överraskade med en frukostpicknick. Och inte bara det. Jisses vad många pluspoäng han fick.

överraskade med en frukostpicknick

Min kära sambo är en tröttmössa utan dess like. Han kan sova hur länge som helst. Men i morse undrade jag hur det stod till.

Jag vaknade vid sju och hörde ljud ifrån köket. Det lät som vatten som spolade länge och snabba steg hit och dit. Jag gick upp.

Jamen herregud! Tröttmössan stod och stekte ägg och sa ”vi ska äta frukost i Dyarna”. Han överraskade med en frukostpicknick på en liten vandringstur. Solen sken då han kom upp och han fick feeling!

Jag undrade om jag skulle göra något för att bidra, men nä. Det enda var att se till att jag hade rätt kläder på mig. Sen frågade han var jag hade lagt duken jag brukar ha till picknickarna!!! Ännu flera pluspoäng!

överraskade med en frukostpicknick

Vi hoppade in i bilen och körde de tio minutrarna det tar att åka till strövområdet Gröngarnsåsen och Dyarna i utkanten av Enköpings centrum. Jag var fortfarande i chock. Typ.

överraskade med en frukostpicknick

Han dukade upp. Han hade till och med gjort ostrullar med paprika och gurkstavar som han la upp fint. Och gjort äggmackor. Och tagit med juice och kaffe!

överraskade med en frukostpicknick

När han sen tog fram servetter och en ljusstake så nådde pluspoängen oanade höjder. (Att han sen lyckades pricka julservetterna, för att de var fina, och vinterljusstaken med snöstjärnor på, gjorde såklart inget 🙂 )

Så mysigt! Otur att solen som visade sig på morgonen försvann bakom molnen strax innan vi kom dit, men det gjorde såklart inget. Vi åt vår frukost och satt där en stund innan det var dags att plocka ihop.

Vi gick rundan tillbaka till bilen.

Dyarna är ett trevligt strövområde som ligger väldigt centralt och har ett antal sittplatser. Det finns till och med ett utsiktstorn.

Sen var det lagom att åka till öppningsdags på handelsträdgården för att köpa lite vårblommor. Så mysigt att sen vara ute en stund och plantera och pyssla med krukor, blommor, säckväv och videung. Äntligen börjar säsongen! Medan jag pysslade med blommor så tvättade Andreas husbilen. Även det ett vårtecken.

På eftermiddagen kom svärisarna över på fika och för att fråga om lite dokument. En stund efter att de gått så tittade solen fram. Vi släppte allt vi hade för händerna och tog lite vin i utefåtöljerna! Ååååhh, så skönt det var. Solen värmde ordentligt trots att det var vid 16-tiden! Hörrni! Det börjar nu!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.