hälsa & friluftsliv

VÅRPROMENAD FÖR ATT FÅ LITE LUFT

Härom kvällen tog jag en vårpromenad för att få lite luft. Jag hade inte rört på mig på länge och kände ett stort behov av att komma ut. Och det var så skönt!

vårpromenad för att få lite luft

Om man tar sig igenom vårt villaområde så är det sen en liten bit till den här härliga gamla vägen. Det är verkligen en känsla av att vara på landet, trots att det är ett stenkast från det stora villaområdet.

vårpromenad för att få lite luft

Just på den här vägen brukar tecknen på våren vara så tydliga. Och jodå, buskar och träd har börjat knoppas. Om några veckor kommer allt grönska! Det var fortfarande lite kladdigt på marken, men det gör inget om man har bra skor på fötterna.

Den gamla vägen leder till en gammal nedlagd gård, som jag fotat många gånger.

Jag misstänker att gården är inlöst av kommunen för många år sen, då närmaste villaområdet skulle byggas. Nu är huset övningsobjekt för brandkåren.

vårpromenad för att få lite luft

En fin liten gård som fått förfalla. Men det finns faktiskt en lag på att stat eller kommun kan tvångsinlösa fastigheter för att flera ska kunna ha glädje av marken. Man kanske behöver bygga en väg, eller som i detta fall, ett bostadsområde. Nu är jag inte uppdaterad på just detta fall, om det blev tvångsinlöst eller ej.

vårpromenad för att få lite luft

Det var så skönt att ta en vårpromenad för att få lite luft och ny energi.

Och igår då! Vilken härlig vårdag det blev. Jag satt såklart till största delen på hemmakontoret, men hann ta både lunch och fika ute. Och på kvällen drog vi på oss arbetskläder och var ute och pysslade. Underbart väder och så efterlängtat! Jag tog ut pellisarna från uthuset efter övervintring. Det brukar jag såklart göra långt tidigare, men inte hunnit. Äntligen är vi igång med ”vårbruket”.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.