umgänge

MUSIKALEN ÄNGLAGÅRD VAR EN HÖJDPUNKT

Musikalen Änglagård har gått för fulla hus ganska länge nu. Vi var på en föreställning i mars och det blev en av vårens höjdpunkter. Det var mammas 80-årspresent.

Musikalen Änglagård på Oscarsteatern

Musikalen Änglagård

Jag och syrran med respektive tog mina föräldrar på musikalen. Syrran hämtade dem i Uppsala medan hennes man förberedde kvällens middag hemma i Spånga, Stockholm. Jag och Andreas åkte raka vägen till teatern.

Mamma fyllde i oktober, men när vi började planera presenten så var det svårt att få tag i biljetter. Särskilt eftersom vi var 6 personer. Så vi var där först söndagen innan påsk. Men det gick såklart bra det också.

Vi var på plats på Oscarsteatern i god tid innan. Våra biljetter var lite delade, så vi satt 3 och 3. Toaletterna som hörde till vänster-biljetter var extremt små. Extremt. Man kan nog inte säga att jag är speciellt stor, men jag kunde knappt röra mig därinne. Om man är lite större så tvingas man nog gå därifrån. Kan vara ett tips. Det fanns säkert toaletter en trappa upp också, som kanske var bättre. De till höger var helt ok.

Föreställningen

musikalen Änglagård

Vi tyckte det var en trevlig föreställning. Första akten var bäst, sen blev det stundtals lite segt. Behållningen var såklart musiken och skådespelarinsatserna. Men även manuset hade de faktiskt fått ihop, efter hyllade filmen med samma namn, riktigt bra. Per Svenson, prästen i bild, var en av de bästa tycker jag. Han gjorde sin rollfigur med en fantastisk underliggande humor bakom allvaret i rollen. (Ni vet Per Svensson som gjorde den berömda scenen med Robert Gustavsson och illern Göran).

Sofia Pekkari också en favorit hos mig. Hon gestaltade sin roll med underbar humor. Och jag gillade hennes röst lite extra.

Här har vi Lindy Larsson som spelade Zac. Bra insats även från honom!

Sen de här gubbarna då. Tommy Körberg och Gustav Levin. Framför allt var det nog Tommy Körberg som mamma hade sett fram emot att se. Så det var lite nervöst om han skulle vara med eller ställa in eftersom han varit så pass sjuk strax innan. Men jodå, där var han. Han själv var rätt nedtonad i sin roll. Men de där två tillsammans var så bra. Det märktes att de hade kul på scenen och småjäklades med varandra lite för att få den andra att skratta.

musikalen Änglagård

Hon som spelade Fanny, till vänster, var stand in för ordinarie skådis. Hon var toppen. Minns tyvärr inte vad hon hette och jag hittar det inte när jag söker på nätet heller. Och Helen Sjöholm är ju alltid Helen Sjöholm. Trygg, säker och bra leverans. Vilket tryck i rösten!

musikalen Änglagård
musikalen Änglagård

Man fick inte fota under föreställningen, bara under tackapplåderna.

musikalen Änglagård

Inte för att jag är ett jättestort fan av Körberg, men det är ju ändå roligt att ha sett honom live en gång. Han är ju/eller har varit rätt stor.

Middag hos syrran med familj

Vi åkte sen hem till syrrans familj där barnen hade förberett lite till middagen. Det dukades först fram snittar och vin (och cola). Så goda snittar!

Svågern hade gjort en fantastiskt god boeuf bourguignon. Och en svingod tomatsallad. Topp!

Och syrran hade fixat en jättegod chokladkaka, jordgubbar och glass till dessert.

Vi skjutsade sen hem mamma och pappa till Uppsala innan vi åkte hem till Enköping. De var så nöjda med dagen och kvällen!

Det blev en jättetrevlig eftermiddag och kväll med musikalen Änglagård och familjehäng. En av vårens höjdpunkter!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.