husbil

STÄLLPLATS TROSA GÄSTHAMN SÖRMLAND

Vi besökte Ställplats Trosa Gästhamn i Sörmland i mitten av mars. Vi ville fira vår årsdag för förlovning i den lilla söta kuststaden.

Ställplatser med el

Ställplats Trosa

Ställplatsen har två områden. Det finns 6 platser här framför restaurang Kölsvinet. De har el och närhet till servicehusen. Och det finns 13 platser utan el med utsikt över havet. Jag skriver mer om det längre ner.

Ställplats Trosa

De själva kallar det inte ställplats egentligen utan husbilsparkering. De vill kanske sänka förväntningarna lite. Vi valde att stå på en elplats. Där var fullt under denna marshelg.

Himla trevligt att alla platser har en varsin uppsättning av picknickbord och tuija. Då blir det också naturligt att alla står åt samma håll. Inte jättekul utsikt här. Den är rakt in i restaurangen.

Ställplats Trosa

Jag står precis utanför vår husbil och fotar. De höll på att bygga trägångar lite kors och tvärs. Från ställplatsen till strandpromenaden, som syns där framför de upplagda båtarna, och till restaurangen som ligger framför bilen (till vänster utanför bild).

Bakom dessa ställplatser finns en stor gräsplan. Första dagen var det riktigt grått tråkigt väder, då jag tog denna bild. Dagen efter var det betydligt finare väder, om än blåsigt och kallt.

Ställplats Trosa

Där rakt fram är strandpromenaden in mot stan. Den är riktigt fin att gå. På några minuter är man i centrum.

Ställplats Trosa

Och här är samma strandpromenad fast åt andra hållet. Den går ut till udden som kallas smörbyttan, för att stenläggningen där är rund och ser ut som en smörbytta. Och den udden kallas också världens ände. Uttrycket världens ände sägs komma från att när Trosa blev en populär sommarstad så beskrevs den ligga vid världens ände eftersom vägen tog slut där.

Ställplatser utan el

Vi gick till området för ställplatserna utan el. Riktigt härlig utsikt över havet. Det är 9 platser mot vattnet och fyra platser längs vänsterkanten i bild.

Ställplats Trosa

Och här en bild i solsken dagen efter. Mittenplatserna är något lutande i sidled, upplevde jag det som.

Servicehus på Ställplats Trosa

Ställplats Trosa

Servicehusen och hamnkontoret verkade helt nybyggda. Jättefina och superfräscha.

Ställplats Trosa

Tvättstuga, latrintömning, gråvattentömning och färskvattentömning. gråvattentömningen var inte öppen under vintersäsongen dock.

Vad tyckte vi om Ställplats Trosa gästhamn?

Det första jag gillade var hemsidan. Väldigt tydlig information. Det framgick att restaurangen normalt sett stänger 21. Vissa datum är den uthyrd för fester, men då ska den stänga 01. (Dessa datum framgår på hemsidan). Det kan alltså vara lite livat på elplatserna ibland. Det verkade fullsatt på restaurangen då vi var där, men hörde inget alls därifrån.

Servicehusen verkade nybyggda och väldigt fräscha. Restaurangen ligger väldigt fint och har en härligt inglasad del med utsikt över vattnet. Vi fikade där och satt ute i den tidiga vårsolen.

Platserna utan el ligger kanske 100 meter ifrån servicehus och restaurang. På detta område ligger dock gråvattentömningen (stängd vintertid).

Sammanfattningsvis hade Ställplats Trosa inte jättekul platser, men ligger i en väldigt charmig skärgårdsmiljö. Ordning och reda. Väldigt nära centrum. Det här blev en favorit då vi var där. Och Trosa, vilket fin liten stad! Vi kommer gärna tillbaka.

Här kan man läsa om en dag i Trosa. Senare kommer inlägg om vårt firande på Bomans hotell.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.