livet

BARA FÖTTER & SPABAD, HÅRDMACKOR & SNIGLAR

Jag kan sammanfatta senaste dagarna med bara fötter & spabad, men också hårdmackor & sniglar. Förutom själva midsommarfirandet då.

bara fötter & spabad

Dagen innan midsommarafton var jag på återbesök på sjukhuset för att kolla av hur benbrottet hade läkt ihop. Förhoppningen var att bli av med den stora klumpfoten, en artos, som är en speciell stadig stövel istället för gips. Och jodå, benet hade läkt enligt plan och jag kunde gå därifrån med bara fötter och stöveln under armen 🙂 Väldigt väldigt stelt, men sån befrielse!

Jag var ledig hela den dagen och Andreas slutade strax efter lunch. Vi fick en skön eftermiddag och kväll hemma då vi förberedde midsommarafton lite. Jag gjorde silltårta som vanligt. Inte riktigt all silltårts-gegga gick åt till tårtan så vi tog en varsin hårmacka med gegga och alkoholfri öl där på eftermiddagen. Det blåste som tusan, men vi kröp in i ett hörn så det blev hyfsat ok ändå.

bara fötter & spabad

Självklart så badade vi också i kvällssolen. Vi badar liksom alltid när det är helg eller ledig dag dagen efter. Det hör liksom till. Utom när vi är ute med husbilen då förstås.

bara fötter & spabad

Så oerhört avkopplande att krypa ner där. Och ännu härligare är det såklart om man lyckas pricka in kvällssolen.

På midsommardagen var vi överbjudna till svärisarna en stund på silltårta. Vi jobbade i trädgården både före och efter. Och till middag blev det vitlöksgratinerade sniglar, bad och senare överbliven jordgubbssalsa och smält brie igen.

Och igår jobbade vi i trädgården igen. Vi har nu fått ner rör för takavvattningen. Vi hade förstås rör innan också, men nu behövde vi gräva ett litet dike på kanske fem meter för att få ner ett längre rör som ska gå under kommande stenläggning. Jag rensade ogräs (äntligen!) och hjälpte Andreas med röret. Underbar känsla att kunna rensa ogräs, gräva och hacka med spett igen när man varit mer eller mindre bortkopplad från allt fysiskt arbete i sju veckor! Men nu jäklarns är vi på g. Om två veckor planerar vi att fortsätta med stenläggningen. Om vädret tillåter, är väl bäst att tillägga.

Idag är jag ledig. Det blir inte riktigt lika mycket bara fötter & spabad idag 🙂 Ska uträtta lite ärenden, fixa lite hemma och självklart chilla också. Det verkar bli en fin dag idag!

Önskar er en fin start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.