husbil

STÄLLPLATS DAMMSJÖN I DALARNA

Det första fricampingstället vi hade siktat in oss på för kvällen var Ställplats Dammsjön i Dalarna, strax norr om Säter. Om det inte verkade bra eller säkert så skulle vi ha dragit vidare till Insjön. Men vi stannade!

Vi hade först jobbat denna dag, jag i Solna, Stockholm och Andreas i Västerås, innan vi kunde komma hem för att packa det sista. Vi tog den gamla vägen genom Sala, Västmanland, för att den är finare. Och vi kunde då passa på att titta på ställplatsen där, intill en Kungsgård och hembygdsgård. Såg fint ut. I Avesta var Andreas sugen på glass, så då blev det ett glasstopp också.

Vi var på ställplats Dammsjön i Dalarna först vid halv nio på kvällen så det var skönt att vi kunde stanna. Vi hade ju inte ätit middag då heller.

Ställplats Dammsjön i Dalarna

Medan Andreas förberedde grillen så passade jag på att gå ner till sjön för att fota. Det var en väldigt fin badplats med massor med folk fortfarande framåt nio. Kan bara tänka mig hur många det varit där på dagen, denna stekheta sommardag.

Jag lyckades hitta några gluggar och fotovinklar utan folk. Ville gärna fota eftersom det var sån vacker kvällssol.

Jag gick tillbaka och vi hjälptes åt att fixa i ordning hamburgarna.

Ställplats Dammsjön i Dalarna

Efter maten så badade Andreas medan jag fotade lite till. Sen satt vi ute en stund i den sköna kvällen innan vi kröp till kojs. En lugn och skön natt blev det.

Ställplats Dammsjön i Dalarna

Även på morgonen måste jag ju fota. Så här ser ställplatsen ut från ”ingången” till stranden. Det är ju egentligen en parkering. Närmast i bild är för vanliga personbilar och där längre bort för husbilar. Jodå, det satt faktiskt en husbilsskylt där. 3-4 husbilar till, en husvagn och ett tält gjorde oss sällskap under natten.

Inte en kotte på stranden klockan 7, hehe.

Ställplats Dammsjön i Dalarna

Som sagt, en väldigt plan och fin badplats med sandstrand.

Ställplats Dammsjön i Dalarna

Till och med en servering finns där.

Ställplats Dammsjön i Dalarna

Parkeringen/ställplatsen är ganska lutande så det kan vara en utmaning. Men Andreas lyckades hitta en plan fläck så vattenpasset visade perfekt till och med. Där, bakom rumpan på husbilen, ser man sjön lite. På området finns utedass och soptunnor. Det är den service som finns.

Nu ska vi göra frukost och packa ihop. Första stopp blir på Lundhags i Insjön för att kika om det finns nåt roligt. Sen strax efter lunch räknar vi med att landa vid Dalhalla. Men insläppet på ställplatsen där är först kl 14. Bara att snällt vänta.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.