trädgård

ÅRETS TRÄDGÅRDSARBETE STARTADE I JULI

Årets trädgårdsarbete är igång. På riktigt. I söndags hade vi en heldag som vi tillbringade i trädgården och fick en hel del gjort. Så roligt att komma vidare i kaoset.

Vi startade egentligen lite tidigare med årets trädgårdsarbete. Men då var det mest att städa efter vintern och sätta fram utemöblerna. Det var 4 maj och den dagen slutade inte så bra, minst sagt. Sen har vi ju hjälpt mamma och pappa på landet under ett antal helger, först med mitt ben i paket och sen på slutet utan benet i paket. Och vi har haft ett antal saker inbokade. Dessutom har vädret satt käppar i hjulet. Men i söndags, som sagt, då körde vi på!

Det är dags att fortsätta lägga marksten. Det ska gå en gång från entrén och vidare längs trädäcket hela vägen bort till uthusest. Innan det kan sättas igång så behövde vi göra vattenavrinningen från taket klart. Vi behövde dra rör under den blivande gången och bort till en stenkista som ska bli.

På bilden ovan kommer stupröret från taket fram under trädäcket och har anslutits till avloppsrör.

Årets trädgårdsarbete

Det var ett antal meter att gräva ur och sen packa med stenmjöl för att få perfekt lutning. Jag bidrog med lite grävning. Så härligt att vara igång med kroppsarbete igen. Det där har vi småpetat med lite då och då när tillfälle har givits.

Årets trädgårdsarbete

Det sista med röret gjordes i söndags och sen fyllde Andreas upp stenmjöl till rätt nivå och lutning som underlag för de kommande stenarna.

Årets trädgårdsarbete

Under tiden han fixade med vattenavrinningen så rensade jag ogräs. I timmar. Så aptråkigt, men ändå så roligt att kunna. När man inte kunnat klättra där uppe i ojämn jord på ett par månader så uppskattar man det när det funkar.

Årets trädgårdsarbete

Jag får vara. nöjd med att det är rent från ogräs mellan plantorna och inte se det som är kvar att göra. Plantorna sitter inte där de ska vara, det ska köpas ett par träd och andra växter och jag har tänkt fylla upp med täckbark. Årets trädgårdsarbete är igång på riktigt! 🙂

Årets trädgårdsarbete

Där borta ser man lite grann av den kommande stengången. Den ska alltså gå längs trädäcket och sen runda spabadet som syns uppe till vänster i bild. Och där vid spaljén ska jag sätta murgröna. Får hoppas att den klarar sig i direkt solljus. Jag vill testa iallafall. De murgröna vi har som marktäckare, och alltså inte klättrar uppåt, trivs som fisken i vattnet iallafall. De är väldigt frodiga och växer så det knakar. En syns i bild längst ner till vänster.

Årets trädgårdsarbete

Idag är det onsdag och jag ska till jobbkontoret som vanligt. Ingen semester här inte. Men det är rätt skönt att jobba i juli. Har gjort det i många år nu. Lugnt på vägarna, lugnt på kontoret och ganska lugnt på mailen.

Önskar er en toppenonsdag!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.