trädgård

DET BLEV KROPPSARBETE I HELGEN

Skönt med kroppsarbete! Det blev några timmar i helgen. Så roligt att komma framåt med gången från entrén och bort längs trädäcket!

kroppsarbete

Förra helgen fick vi också till lite kroppsarbete i trädgården. Då blev vi klara med takavvattningen under den blivande gången. Och i lördags var det alltså dags att fortsätta lägga sten.

kroppsarbete

Många skottkärror stenmjöl går åt! Här står jag precis framför entrén och fotar. Till höger ser man en bit av trappan. Och i bild ser man förra årets senaste projekt, spaljén. Där har jag tänkt att murgröna ska få klättra upp och bilda en liten ombonad välkomnande känsla in i trädgården.

Hehe, löparskorna har varit med ett tag. När de inte längre klarade måttet för löpning så fick de bli arbetsskor. De ramlar snart isär 🙂 Och här syns det också att jag fortfarande är svullen på vristen efter benbrottet. Perfekt att hålla igång för att få upp rörlighet, balans och styrka. Det gör att svullnaden försvinner snabbare. Men den skulle vara kvar länge sa läkaren.

Vi fick mycket gjort i lördags. Andreas körde på med förarbete och stenläggning. Jag varvade ogräsrensning, omplantering av ett par växter, buskklippning och stenläggning. Man kan ju inte alltid vara två när man lägger sten. Skönt att få lite annat gjort parallellt. Och det var ett perfekt arbetsväder. Växlande molnighet till mulet och inte jättevarmt.

kroppsarbete

Natten till söndag regnade det och fortsatte nästan fram till lunch. Det fick bli en inneförmiddag. Men det behövs ju också ibland. Lite senare framåt eftermiddagen kunde vi jobba på igen.

kroppsarbete

Som jag sagt förut, vi gör det inte så lätt för oss. Vi vill inte ha så mycket räta linjer. Vi tycker att hård sten kräver lite mjukhet som kontrast. Därför har vi valt att lägga gången lite böljande. Det passar också bra där den ska gå. Det hade förstås också funkat att lägga den vinklad utefter trädäcket och sen runt spabadet, men nä. Böljande fick det bli. Det är lite trixigt, men funkade ändå rätt bra när man fick in snitsen.

kroppsarbete

Så, typ fem meter hann vi i helgen, nästan fram till spabadet. Sen blir det ännu trixigare. Marknivån behöver tyvärr sänkas lite där bortåt. Den blev bara preliminär då vi byggde huset. Men, sisådär 3-4 dagars kroppsarbete till så är kanske gången klar. Bara resten kvar sen 😉

Dags att sätta fart med veckans enda arbetsdag. Sen är jag ledig resten av veckan. Det är bröllopsvecka minsann! På onsdag smäller det. Imorgon ska jag vara med och förbereda, duka och pynta. Weeeiii, vilken ära!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    EWA
    15 juli, 2024 at 08:00

    Hej hej. Vad fint Ni gör, och Ni är så duktiga och tar det i lugn takt!

    Du kanske har koll på att Murgrönans rötter är riktigt bra på att växa hit och dit och VERKLIGEN rota sig.

    Vi skulle ”bara” flytta” en murgröna här hemma häromåret, den var bara 4 år gammal….. tänkte väl att vi gräver bara upp den och flyttar den dit vi ville ha den. Men, pust, det tog säkert en halv dag att få loss den med hjälp av spett, hackor och div. verktyg. Helt otroligt vad den satt.

    Så vi var lite osäkra när vi skulle stoppa ner den i det nygrävda hålet på nya platsen, skulle vi få ett infall och flytta den igen om några år och behöva kämpa som atleter återigen?

    Då kom vi på att vi gräver ner en större ”balja” och planterar murgrönan i den, så det gjorde vi. Och den är hur fin som helst och växer och slingrar sig i en portal. Och baljan syns ju ändå inte när den är nergrävd.

    Ville bara delge detta ifall Ni vill flytta Eran i framtiden.

    //Ewa

    • Reply
      Lena
      16 juli, 2024 at 06:55

      Hej! Nej, det hade jag ingen aning om att murgrönan kan vara så envis. Det lät verkligen som en brottningsmatch 🙂 Får se hur vi gör. Tack för tips!

      Och tusen tack för fina ord. Kul att du gillar det vi gör!

      /Lena

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.