livet

SONENS BRÖLLOP – FÖRBEREDELSER OCH DETALJER

Det har tagit tid att smälta, bearbeta och sortera både tankar och bilder efter sonens bröllop. Det var så himla himla fint och roligt! Jag börjar med bilder från föreberedelserna, detaljer och sneak peek på klänningen. Bilder på självaste brudparet får ett separat inlägg.

Sonens bröllop i underbar miljö på Nybynäs Gård utanför Västerås

sonens bröllop
Sonens bröllop i underbar miljö

Nybynäs gård är ett väldigt populärt ställe för bröllop. Så pass populärt att trots att de var ute i nästan 1,5 år i förväg så var alla helger från april till oktober uppbokade. Sonen och hans blivande fru ville ha ett sommarbröllop så det fick bli en onsdag i juli. Det gick såklart hur bra som helst. De flesta har ju ändå semester. Och de valde att ha både själva vigseln och bröllopsfesten på gården.

Härliga gigantiska fönster med utsikt ut över landskap och sjö.

Frieriet var redan 2022 och på grund av pandemin så har det fått vänta. Och under tiden har de hunnit planera och förbereda. Och det gjorde de så bra och på sitt vis.

Själva festlokalen är en gammal lada som byggts om i modern industriell design.

sonens bröllop

Här står jag på terassen på baksidan och fotar mot en vacker gammal tegelbyggnad på gården.

På terassen finns utebad och sittbänkar för härligt utemingel.

sonens bröllop

Stämningsfullt med grönska och lampor i taket.

sonens bröllop

Jamen den här måste jag ju bara visa. Man kan knappast tro att det här är en toalett mitt ute på landet. Så snyggt!

En riktigt snygg front på en bar!

sonens bröllop

Och det här då! På sidan om baren fanns den här enkla med coola utsmyckningen. Väldigt smakfullt!

Förberedelser inför sonens bröllop

sonens bröllop

Dagen innan bröllopet var vi ett gäng som hjälpte till med förberedelserna. Stolar skulle ställas ut vid vigselplatsen bland annat.

sonens bröllop

Det finns fin miljö även utomhus att ha vigseln på, men de vågade inte chansa på vädret så det var inomhus. Och det var fint det också såklart. Enkelt och väldigt fint dekorerat intill vigselplatsen.

sonens bröllop

Jag hittade några bomullsvantar som jag tog med för att slippa sätta fingeravtryck på de finputsade silverbesticken. Besticken hade de köpt på Marketplace, tror jag, efter något annat bröllop.

En något suddig bild på bestman som dukar.

sonens bröllop

Väldigt trevligt med runda bord. Det fanns även rektangulära bord, men de valde runda. Det blir en helt annan känsla vid bordet då. Lite mer trevligt och lättsamt än långbord då man sitter på rad.

sonens bröllop

Det veks häften och bordplaceringen markerades.

sonens bröllop

Bruden älskar dahlior. Hon pratade redan för typ ett år sen att hon ville ta från egen odling till bordsdekorationen. Vilken häftig grej att odla blommor till sitt eget bröllop! Just denna blomma fanns på brudparets bord.

Och här var dahlior på ett annat bord.

Det sattes ut saker för lite mingel. Här en kul grej. En glob som alla gäster skulle skriva på.

Efter vigseln

Efter vigseln blev det bubbel och snittar, från Rum 35A, på terassen. Vi chansade på uppehållsväder och det funkade. Några droppar kom ett tag, men det betyder ju bara tur, enligt gammal tradition.

sonens bröllop

Efter mingel med lite aktiviteter och fotograferande av brudpar och familjebilder så var det dags att sätta sig till bords. Det serverades en supergod buffé. Även den från rum 35A. Jag är så glad att de ville leverera. Jag är verkligen ett fan av deras mat. Välbalanserad, vällagad och hög kvalitet. Jag och Andreas hade den stora äran att få välja ut vin inför bröllopet. Vi har tagit det på stort allvar och provat ett par olika under varje helg under våren. Vi fick buffémenyn innan och har försökt göra några av rätterna för att få vinprovningen så autentisk som möjligt. Sen gav vi till sist förslag på bubbel, vitt vin och rött vin. Det blivande brudparet testade alla tre och gillade det. Så de gick på vårt förslag.

Sneak peek på brudklänningen

sonens bröllop

Jag måste ju ge er en liten sneak peek på brudklänningen. Jag tror inte jag sett nån vackrare brudklänning. Så otroligt fin! Tårarna kom heeeela tiden då jag tittade på henne. Så fin! Och jag var självklart stolt över sonen som var så snygg i sin väldigt speciella kostym. Bra val! Både brudklänning och kostym var från Ruths i Västerås.

sonens bröllop

Självklart kommer det bilder på brudparet, vigseln och lite annat. Kanske finns det även bild på då jag höll tal och sen var uppe på baren och dansade…. Vid tre på morgonen var vi med och stängde festen innan vi gick ut i husbilen och sov. Dagen efter hjälpte vi till att röja i lokalen och drog sen till Skåne på eftermiddagen.

Vilket hejdundrande trevligt bröllop de planerat och regisserat! Det verkar som att alla gäster hade det trevligt också. Alla bjöd på sig själva och bidrog till att skapa god stämning. God mat, fin miljö, välregisserad dag, fina tal (minst 9 stycken tal) och toastmasten skötte sin roll jättebra. Dels sjöng han så taket lyfte under vigseln och han rattade kvällen jättebra. Och han bjöd verkligen på sig själv. Jamen håller man tal i skjorta, kalsonger och strumpor så sätter man nivån, kan man ju säga 🙂

Tack, tack, tack Rickard & Josefine för en fantastisk dag och kväll och natt!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Milla
    23 juli, 2024 at 08:52

    Wow! Ser fantastiskt ut! Tror jag tipsat min dotter om det stället men de ska ju gifta sig på Åland i juni nästa år… nu är mkt bestämt, ett år innan. Herregud kommer få hybris flera ggr om innan dess 🥴 . Är nyfiken på klänningen förstås, misstänker jag kommer bli inblandad i en… kram Milla

    • Reply
      Lena
      25 juli, 2024 at 05:26

      Jaa, just ja. Ni har det framför er! Klänningen i helhet är fantastisk. Du ser den i dages inlägg. Sorry för sent svar 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.