livet

HAN FRIADE OCH HON SA JA – BJUDNA PÅ BRÖLLOP

Tänk att han friade! Min mellanson. Han friade till sin sambo och hon sa ja! Och vi är bjudna på bröllop. Gissa om jag blev glad!

Så himla roligt. De verkar så lyckliga tillsammans. De har ett eget hus på landet som de renoverar och en trädgård som de pysslar i.

han friade

Han tänkte ut en plats och en situation som han märkt att hon tyckt om tidigare. Tog henne dit och friade efter en stund. (Jag vill inte gå in på mera detaljer än så eftersom det kanske är för privat).

han friade

Han visste att hon tyckte mycket om linblommor, som är Hälsinglands landskapsblomma, där hon är ifrån. Han tog kontakt med en guldsmed i staden hon är född och uppvuxen i och en köpte en ring… med linblommor på. Eftersom det inte är en traditionell förlovningsring så fanns det ingen manlig variant att matcha med. Så han köpte en annan matchande, lite senare. Efter att han kollat av om hon gillade sin ring förstås.

han friade

Roligt med lite speciella och ovanliga förlovningsringar.

han friade
han friade

Den här ljusstaken fick de i förlovningspresent av oss. Tyckte den hade så passande symbolik eftersom de är på väg att knyta hymens band, så att säga. Och vi tyckte den var snygg också, såklart. Köpt här.

Frieriet var för nästan 1,5 år sen, men eftersom det har varit så osäkert med var och hur och när själva bröllopet ska var så har jag inte velat berätta förrän det blev klart. Eftersom det varit pandemi så har det varit extremt svårt för dem att hitta en lokal som de gillade. Extra svårt också för att de ville ha sommarbröllop. Till sist har det landat på Nybynäs Gård utanför Västerås, som var på tal tidigt i planeringen. Ett väldigt populärt ställe. Tidigt i våras, då de bokade, var alla lördagar upptagna utom en lördag i april och en i oktober. Men det var ju sommar de ville ha, så det blev en onsdag. Och det går ju bra det också. De flesta är ändå lediga mitt i sommaren.

Nu håller de som bäst på att planera och köpa saker. De vill ha ett ganska unikt och personligt bröllop. Det hittades ett stort antal silverbestick i olika modeller på Market place exempelvis. Cateringen är ännu inte klar. Viiiiss utmaning att få någon att nappa på uppdraget mitt i sommaren. Men det ska nog lösa sig.

Brudklänningen inhandlades på en bröllopsbutik för några veckor sedan. Och sonens bröllopskostym köptes lite senare från samma butik. Klänningen är hemlig för alla, inklusive brudgummen. Men hans kostym har jag sett i sin helhet på bild, en bit ifrån. Och jag fick äran att fota lite härom dagen. Jag ville inte se hela, så han fick öppna en bit av kostympåsen bara. Alltså, den är så cool!

han friade

Varje gång vi ses eller pratar så blir det bröllopsdiskussioner och det är så roligt. Jag ligger medvetet lågt i övrigt. Jag låter bli att surfa runt på bröllopsinspiration för att inte gå igång för mycket. Jag är ändå tokivrig, men vill absolut inte tränga mig på för mycket eller ”ta över”. Eller ens komma med förslag om de inte frågar. Vi har iallafall fått ett stort hedersuppdrag, som jag berättar mera om sen.

Herregud så tårarna kommer att rinna på mig! Otroligt märklig känsla att min lilla plutt ska gifta sig! Drygt två år efter frieriet. Här kommer både vigseln och festen att äga rum. Det blir nog supermysig!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Milla
  20 oktober, 2023 at 09:17

  Men wow där borde ju min dotter gifta sig 😀. Vad spännande det låter och förnuftigt med planerandet. Som jag skrev på IG så friade min svärson till vår dotter, i somras på en båttur i Sardinien. Hon visste ingenting 😀. De ska gifta sig på Åland därifrån han kommer, och letar lokal osv. Han är från en krögarfamilj så de lär nog finna bra hjälp, men eftersom det är på avstånd så måste de ta hjälp med allt. Och jag är som du, tänker inte lägga mig i utan de får styra det som går. Minns hur det var när svägerskan gifte sig hemma i stan, och hur svärmor var igång på allt o tyckte o tänkte. Tror du det blev poppis när sonen gifte sig hemligt på Arlanda 😊… Jag är ju själv tyvärr ingen bröllopsälskare alls, men det är ju en stor, fin dag hur man än gör den. Kram!

  • Reply
   Lena
   20 oktober, 2023 at 10:25

   Ja, ni har ju också nånting fint att se fram emot. Hehe, krögarfamilj, då blir nog maten inget problem 😉

   Jag har extremt svårt för ett sånt där lägga-sig-i-beteende. Känns inte ok alls. I många familjer är det ju också svårt att säga ifrån. Då kan ju, som sagt, resultatet bli att man gifter sig på Arlanda, hahaha!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.