livet

SISTA DAGEN PÅ JOBBET EFTER DRYGA 11 ÅR

Det är dags för sista dagen på jobbet. Jag började där i november 2010, så det är dryga 11 år sedan jag fick möjligheten att ta mig an rollen som redovisningschef på ett av Sveriges äldsta företag.

sista dagen på jobbet

År 1580 grundades företaget och man tillverkade då kanoner. På senare år har det tillverkats stålvalsar där man varit topp tre världsledande. För sex år sedan gick företaget in på amerikanska börsen i och med ett uppköp av ett amerikanskt bolag. Vilken resa det har varit. Och vilken vacker omgivning jag arbetat i. Byggnaderna på bilderna har tillhört företaget, men gör det inte längre. Då de byggdes, på 1700- och 1800-tal var det som ett eget litet samhälle med skola, kyrka, sjukvård, stall, ladugård och en massa bostäder.

Och som lite kuriosa… det visade sig att min systers mans anfader var brukspatron just här, i mitten på 1700-talet. Är det inte konstigt och festligt?!

sista dagen på jobbet

Under den här tiden har jag haft tre chefer, jobbat för sex vd’ar och haft en svensk och en amerikansk ägare. Och sist men inte minst ett antal olika härliga medarbetare och kollegor! Det har varit en lärorik berg-och-dalbana kan jag säga.

Igår var det lite avtackningsfika med alla i korridoren (vi brukar bara ha så liten avtackning sedan ett par år tillbaka). Jag fick en blombukett och ett presentkort som ett antal kollegor skramlat till. Idag blir det sista dagen på jobbet. Nu väntar två veckors ledighet innan jag tar mig an nästa uppdrag.

Ha en fin fredag!

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  11 mars, 2022 at 07:49

  Speciellt att avsluta på ett ställe där man varit länge. Lycka till med det nya uppdraget!

  • Reply
   Lena
   11 mars, 2022 at 06:12

   Ja, det kändes väldigt speciellt! Tack snälla du!

 • Reply
  FIRADE AVSLUTNINGEN AV JOBBET - Gott för själen
  12 mars, 2022 at 08:49

  […] här buketten fick jag av arbetsgivaren och kollegorna hade skramlat till presentkort (som jag berättade om igår). Jag ska tillbaka i två dagar för att följa upp eventuella […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.