livet

JAG HAR FÅTT NYTT JOBB – FIRADES ORDENTLIGT

Jag har fått nytt jobb! I mellandagarna signerade jag ett nytt anställningsavtal och firade mitt nya jobb med champagne samma kväll. I slutet på mars checkar jag in som nordisk redovisningschef på en av världens största koncerner.

Jag har fått nytt jobb
Jag har fått nytt jobb

På mitt nuvarande jobb har jag varit i elva år. För några år sedan blev jag tillfrågad om intresse för ekonomichefsrollen på sikt. Jag kände mig förstås hedrad, men tackade nej. Det är alldeles för mycket ”analyser och nyckeltal” som jag inte är det minsta intresserad av. Tycker det är aptråkigt, rent av.

Det är såklart förenat med en risk då man tackar nej till en befordran. Men jag är ingen karriärstyp på det viset. Jag gillar visserligen att utvecklas och anta utmaningar, men måste inte nödvändigtvis uppåt på karriärstegen. Jag vill jobba med det jag är bra på och tycker är roligt. Och gå på magkänslan. Under senaste två åren har man sen sett över varje avdelning och gjort omorganisationer och neddragningar. Sist ut var ekonomiavdelningen. Jag tackade nej till en annan tjänst och blev då uppsagd i somras med 12 månaders uppsägningstid. Mina medarbetare blev väldigt ledsna och det kom till och med tårar då de fick veta. Det kändes väldigt fint. Som en fin bekräftelse på mitt ledarskap.

Jag har fått nytt jobb
Jag har fått nytt jobb! Måste firas med champagne förstås

Många får arbetsbefrielse ganska många månader vid uppsägning, men inte jag. Jag fick två månaders arbetsbefrielse på 12 månaders uppsägningstid. Sedan i somras har jag sökt jobb. Jag har haft möjlighet att vara kräsen eftersom jag haft så lång uppsägningstid och dessutom har en jättebra inkomstförsäkring på drygt ett år. Så jag har varit ganska avslappnad. Eftersom min arbetsgivare har kollektivavtal så har jag haft tillgång till Trygghetsrådet (en organisation som hjälper uppsagda tjänstemän att få nytt jobb). En guldgruva med tips, föreläsningar och kurser. Jag har lagt en hel del tid på det under hösten. Älskar att lära mig nya saker så jag har lärt mig allt om hur man skriver cv, personligt brev, förbereder sig inför intervjun, skapar en bra profil på LinkedIn. Jag har gått några digitala ledarskapskurser och ska beta av några till. Så inspirerande! Jisses vad LinkedIn har givit effekt. Rekryterarna har varit helt vilda. Vet inte hur många som ringt och mailat och tyckt att jag har en bra profil för just deras jobb. De flesta jobb har jag dock inte varit intresserad av.

Just det jobbet jag fick blev jag headhuntad till via mitt nätverk. Det känns som en riktigt härlig egoboost. Jag har träffat rekryteraren, gjort 3-4 tester, träffat VD, HR och teamet jag ska ansvara för. Allt via Teams. Jag har inte träffat en kotte irl och jag har inte heller varit på arbetsplatsen (i Stockholm norrort). Virus you now…! Men det har känts helt ok. Det ska bli spännande att träffas fysiskt framöver. Jag kommer att ha tre medarbetare i Sverige och en i Finland. Det blir nytt för mig. Att leda på distans. Som tur är har jag ett jättebra bollplank i Andreas. Han har många års chefserfarenhet och av att både leda och bli ledd på distans. Han tipsar om hur han tänkt och tänker kring det.

Jag har fått nytt jobb

Sorry för ett riktigt ego-inlägg, men jag tycker själv att det är roligt att läsa om jobb och andra personliga saker hos andra. Och självklart vill jag berätta för att jag är så glad… och varför jag inte hunnit med bloggandet och bloggläsandet som jag vill sedan i somras. Och varför vi firade i mellandagarna. 🙂 Vi firade att jag har fått nytt jobb!

Nu följer ett par intensiva månader med det vanliga så här års och parallellt överlämna arbetsuppgifter samt att avveckla mig själv. Men det ska nog gå det också!

Må bäst!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Victoria
  18 januari, 2022 at 09:12

  Klart det ska vara ett ego-inlägg, vilken grej, stort grattis till dig Lena, du är suverän!!!

  Kram

  • Reply
   Lena
   23 januari, 2022 at 08:02

   Tack snälla du! Jaa, vilken grej!

 • Reply
  Millla
  18 januari, 2022 at 09:49

  Alltså Lena stort grattis! Till ditt mod. Att du sa nej där tidigare och det ändå blev bra. Och sen fick jag lite ont i magen. Min man gör ren liknande resa. Han var säljchef i IT branschen på mindremellanstora företaget i många år och delägare med 4 andra. För ett antal år sedan sålde de företaget till ett annat i Västerås. Ett ställe där alla trivdes och hade god anda. De hade själva blivit uppköpta ihop med några andra mindre företag av Investmentbolag, men det var bra. Han skulle bara hitta en ny roll, som kändes bra. Men inget hände, istället så köptes ytterligare lokalt företag upp och så blev hela smeten nytt. Sådär som görs i branscher som hackas upp. Allt blev uppstannande, ny vd, ny lokal chef. De gamla delägarna för det ursprungliga företaget som köpte upp makens företag var besvikna och slutade. Maken var en av de första att ta ett ”golden offer” , 18 månaders uppsägning utan arbetsplikt. Han var förstås besviken på det mesta så kände sig ju tvungen att ta det. Efter det har jättemånga slutat, fått liknande erbjudande eller slutat ändå. Nu har de 18 mån gått. Han har gjortvsom du, sökt jobb, kostat på sig enbart de han velat ha. Varit på intervjuer en hel del. Jobbat med egna saker i ett AB vi har. Men inget har lett till något, och det har verkligen varit tufft för en som är driven och verkligen haft ett spikrakt yrkesliv. Han är 58 och det förekommer en hel del åldersism märks tydligt, och säkerligen att han varit chef o delägare, det är som att det varit en bortskrämmande effekt. ”Vill han ha mitt jobb? ” typ 😀. Vet inte om du upplevt samma med ålder, men säkerligen kan det vara olika i vilken bransch man verkar i och vilken roll man har. Just nu har det känts länge som att livet är på hold för oss, och jag önskar så att han kan få ett antal år till att jobba och få ”vara med nånstans” som han själv uttrycker det. Det är ju jättemånga som är i samma sits, roligt att du har hittat rätt Lena – jag var ju själv där då 2014 och det gick ju rätt bra 😀. Kram Milla

  • Reply
   Lena
   23 januari, 2022 at 08:10

   Tack snälla!

   Ojoj, det låter tufft det där. Så ofta man harhört om små trevliga lönsamma företag som köps upp och sen blir allt pannkaka! Så trist! Jag har faktiskt inte märkt nån ålderism alls. Känns väldigt skönt. Men det är säkert olika i olika branscher.

   Jag fick som sagt stor hjälp av Trygghetsrådets söka-jobb-tips. Spontant skulle jag tipsa honom om att tona ner det egna företagandet, eller inte ta upp det alls, i ett cv. Om det inte känns som en fördel på nåt specifikt jobb han söker. Trygghetsrådet menar att man ska ta upp det som är relevant och belysa det. Hälsa honom lycka till!

   Kram Lena

 • Reply
  Butta
  18 januari, 2022 at 02:52

  🌸 Grattis 🥂

  • Reply
   Lena
   23 januari, 2022 at 08:10

   Tack tack!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  18 januari, 2022 at 07:51

  Vad roligt!! Stort grattis!! Att jobba via distans funkar bra tycker jag, men har tänkt på det där med att börja så, utan att ha träffats först. Det måste kännas annorlunda. Men å andra sidan har ju alla vant sig så mycket vid distans nu, så det kommer nog kännas ganska naturligt ändå! Stort grattis igen!!

  • Reply
   Lena
   23 januari, 2022 at 08:11

   Tack snälla du! Hehe, ja det känns verkligen annorlunda. Och lite nervöst. Det kan ju faktiskt bli en helt anna kemi.

 • Reply
  TULPANER GER VÄRLDENS BÄSTA VÅRKÄNSLA - Gott för själen
  5 mars, 2022 at 08:06

  […] Igår var det sista dagen på näst sista veckan på jobbet. Nu är det bara en vecka kvar innan jag lämnar efter drygt 11 år. Sen har jag två veckor ledigt innan jag börjar på nästa. […]

 • Reply
  SISTA DAGEN PÅ JOBBET EFTER DRYGA 11 ÅR - Gott för själen
  11 mars, 2022 at 06:00

  […] Igår var det lite avtackningsfika med alla i korridoren (vi brukar bara ha så liten avtackning sedan ett par år tillbaka). Idag blir det sista dagen på jobbet. Nu väntar två veckors ledighet innan jag tar mig an nästa uppdrag. […]

 • Reply
  VÅREN HAR FÅTT FLYTTA IN I VARDAGSRUMMET - Gott för själen
  28 mars, 2022 at 06:00

  […] vet ni vad?! Idag börjar jag mitt nya jobb! Efter två veckors ledighet, som toppades med en trädsgårdshelg, känner jag mig så laddad. Det […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.