livet

SONENS FANTASTISKA BRÖLLOP – JAG BARDANSADE

Då var det äntligen dags att dela de finaste bilderna från sonens fantastiska bröllop! Bilder från det finaste brudparet i mannaminne! Jag kan dock inte säga att bilderna från bardansen (nej inte pardansen) är fina, men jag bjuder på det. Här kommer en bildbomb!

sonens fantastiska bröllop

Ja, här är de! Den snygga och stolta sonen i coolaste kostymen och den vackraste brud man kan tänka sig. Som jag sa i det förra inlägget så har jag nog aldrig sett nån vackrare brudklänning! Och så fantastiskt söt brud! Både kostym och klänning kommer från Ruths i Västerås. Den här bilden är tagen kanske en kvart efter vigseln, när alla gått ut på terassen för att mingla. Fotografen hade ställt upp dem där och jag passade på att fota jag också.

sonens fantastiska bröllop

Som jag berättade i förra inlägget så var både vigseln och bröllopsfesten på Nybynäs Gård mellan Enköping och Västerås. Ett jättefint ställe som passade dem perfekt. Läs gärna föra inlägget för att få en helhet över förberedelser, bröllopsdagen och kvällen.

Det blev en jätterolig överraskning. Exsvågern var vigselförrättare. Det kändes lite extra fint att det var just han som förenade brudparet! På bilden här så trär bruden på ringen på brudgummens finger.

Här lyssnar bruden på att brudgummen säger de rätta orden.

Brudpar och vigselförrättare lyssnar på toastmastern som sjöng.

Och här är toastmastern som sjöng! (Vän till dem båda). Han både toastmastr’ade och sjöng med den äran. Dagen innan bröllopet höll vi på att förbereda och duka och sånt. Plötsligt hörde jag en fantastisk röst från andra änden av lokalen och jag bara stannade upp. ”Men jisses vad är det som händer” tänkte jag. Det var ”bara” toastmastern som övade! Han sjöng så taket lyfte. Han hade lite svårt i början under vigseln, sa han efteråt, eftersom han började gråta då han såg på brudparet. och toastmastr’ade gjorde han på ett tryggt, strukturerat, men lättsamt sätt.

Blickar som möts <3

Draperierna var fråndragna lite lagom mot det vackra fönstret när de nygifta går ut.

sonens fantastiska bröllop

Vackert brudpar i motljus.

sonens fantastiska bröllop

Efter vigseln, den lilla fotostunden inomhus och alla gäster hade gått ut för att mingla så kom de ut.

Jamen titta så fina och lyckliga de ser ut! Fortfarande en vecka efteråt så stiger tårarna i ögonen då jag ser bilderna och tänker på dagen!

sonens fantastiska bröllop

Jag hade köpt några flaskor såpbubblor som jag delade ut. Vi försökte skapa lite stämning genom att blåsa lite framför och bakom dem utan att blåsa på dem så de skulle bli kladdiga.

sonens fantastiska bröllop

Inte helt enkelt uppdrag att hålla ordning på släpet! Men så fint!

sonens fantastiska bröllop
Brudbukett på sonens fantastiska bröllop

Brudbuketten var så fin. Tror att hon var nöjd också. Asplunds blomsterhandel hade fått rätt fria händer faktiskt. Jag tror att det enda var att hon ville ha nån dahlia och lite lantligt. Så himla fin tycker jag!

Det var som sagt mingel, bubbel och snittar ute på terassen i den vackra gårdsmiljön. Här är min äldsta son till vänster och mellansonen till höger som funderar på något. Coolt med rosalila hår brorsans dag till ära.

Vid minglet kunde man använda sig av förtryckta lappar med mingelbingo och korsord. Det gick såklart ut på att de två släkterna och kompisgängen skulle lära känna varandra. Riktigt trevligt och smart sätt att få igång folk!

Förutom ”närområdet” Hallstahammar, Enköping, Uppsala och Stockholm så kom gästerna från Bollnäs, Sundsvall, Östersund, Göteborg och Oslo. Vad jag vet.

Medan gästerna minglade vidare så var det en fotosession i trädgården också.

sonens fantastiska bröllop

Det fotades i lite olika familjekonstellationer. Här tillsammans med mig och mitt ex.

Bestman på sonens fantastiska bröllop

Här är sonen tillsammans med bestman, tillika bästa vän och barndomsvän. Så roligt att han ville åta sig det ärofyllda uppdraget.

Lite lekfulla bilder är alltid roligt.

sonens fantastiska bröllop

Vem ska vinna kampen 🙂

sonens fantastiska bröllop

Båda vann såklart!

sonens fantastiska bröllop

När alla parbilder, familjebilder och annat var färdigtagna så var det dags att fortsätta minglet. Här är jag och alla mina tre ungar plus bestman. Dottern hade så snygg klänning också!

sonens fantastiska bröllop

Efter minglet och innan middagen var det dags för den klassiska skoleken. Hur många år har den ”funnits” egentligen?! Men det är alltid lika roligt att se hur ense de är över olika frågor 🙂

Efter en stund på uteterassen var det dags att sätta sig till bords. Det bjöds på en supergod buffé från Rum35A.

sonens fantastiska bröllop

Jag är definitivt varken van vid eller bekväm med att hålla tal. Jag bara gråter. Ville så gärna säga något från hjärtat till dem båda, men kände att jag skulle kunna säga två ord och sen gråta så det inte skulle gå att höra vad jag sa. Men, jag hade en lösning. Nämnde min idé till äldsta sonen, kvällen innan, och han sa att det skulle kunna funka. Jag spelade in talet. Fick ta många pauser eftersom tårarna kom även i min ensamhet instängd i sovrummet! Det resulterade i att jag skickade sju ljudklipp till äldsta sonen som satte ihop det till en inspelning på knappa tre minuter.

Sen klarade jag iallafall av att i slutet utbringa en skål för brudparet (det är det jag gör på bilden med den minen 🙂 ). Kände att det var synd att jag inte körde live, men var ändå nöjd med att det funkade att hålla tal på sonens fantastiska bröllop på nåt sätt. Flera kom fram efteråt och sa att det var smart.

sonens fantastiska bröllop

Storebror höll tal till lillebror. Han gjorde det så bra. Mitt intryck var att han var van och avslappnad med situationen och levererade ett roligt och fint tal där han gav kärlek resten av familjen och mormor och morfar.

sonens fantastiska bröllop

Och dottern då! Sjukt grym! Hon är definitivt inte van med en sån situation och är lika blödig som jag, men körde live! Hon lyckades verkligen få gästerna att både skratta och gråta. Hon blev väldigt känslosam själv också och grät en hel del, men så fint och genuint det blir då! Vilka ungar man har! Det var faktiskt ett antal personer som kom fram till mig och sa att jag hade så fina barn, alla tre. Jamen hur rörd och stolt blir man inte då!?

sonens fantastiska bröllop

Middagen fortsatte med mat, sång och fina tal. Jag tror att det var nio tal sammanlagt. Så roligt för dem.

sonens fantastiska bröllop

Jag blir så varm i hjärtat när jag tittar på alla bilder då hon tittar så kärleksfullt på honom. Det är inte bara roligt att han gifte sig, utan det är extra roligt eftersom vi tycker så mycket om henne. Som jag sa i mitt tal, ”…min son har inte kunnat få en bättre livskamrat…”! <3

sonens fantastiska bröllop

Efter maten var det dags för dans och fortsatt umgänge. Det var ett väldigt trevligt gäng gäster som alla verkade bjuda till för att få det trevligt och kul. Som jag upplevde det så var nästan alla (utom dem som var tvungna att åka tidigt) uppe och ”fuldansade”. Väldigt roligt att även syrrans familj var en hel del på dansgolvet. Jag tror barnen (18 och 14 år) tyckte det var roligast 🙂

Ni kan ju tänka er vilken rush det blev till dansgolvet när den gamla hederliga fågeldansen kom upp i högtalarna! Vilket ös 🙂 Så roligt!

Både jag och Andreas gillar att dansa och kan hålla på i timmar. Här är han i full gång med armkroks-delen av fågeldansen.

Emellanåt behövde man pausa lite, även om dottern sa ”äh, dålig kondis är bara sekundärt, kör bara!” 🙂 🙂

Man kan få coola effekter av såpbubblor och färgade lampor!

Och hur var det med dansen på baren då….

Framåt sisådär midnatt så skulle dottern ha upp mig på baren. Jomen varför inte liksom. Jag bangar inte! 😉

För att få det extra spejsigt så skulle vi tydligen stäcka oss upp i lampan ockskå, hehe. Dansen på baren blev inte så lång dock 😉

Mitt värsta under dagen och kvällen var att jag inte kunde ha klackar. Min fot är fortfarande svullen efter benbrottet för drygt två månader sen. Och efter ett antal timmars dansande, både på golv och bar, och ett par timmars städande dagen efter, så var mitt ben ännu mera svullet. Men va fasen. Det fick det vara värt på sonens fantastiska bröllop. Så roligt att dansa!

Jag fotade inte jättemycket under dagen och kvällen, men Andreas tog min kamera och hjälpte till att fota en del. Och ett par bilder i inlägget är från äldsta sonen. Som vanligt har jag knappt några andra människor med i inlägget. Att jag har familjemedlemmar händer ju. Övriga i inlägget är tillfrågade.

sonens fantastiska bröllop

Vackraste brudparet och bästa bröllopsfesten i mannaminne! Igen. Tack, tack, tack Rickard och Josefine för en fantastisk minnesvärd dag och kväll!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Maria
    25 juli, 2024 at 02:44

    Åhh så fint ❤️ Brudparet förstås men också alla ni andra, jag förstår att du är stolt och lycklig och att dagen är ett minne för resten av livet.
    Kul att du delar med dig ❤️❤️❤️

    • Reply
      Lena
      25 juli, 2024 at 05:26

      Åh tack! Vad roligt att du gillar det! Själv är jag ju förstås oerhört partisk 😉

  • Reply
    Butta
    28 juli, 2024 at 07:23

    Det är likadant med mig, bara tanken på att hålla tal får mig att börja hulka. Är det inte lite fånigt att man inte kan skärpa sig i två – tre minuter utan att näst intill börja fulgråta och inte få fram orden hörbara😂😳
    Mina barn har inte gift sig än, och kanske aldrig gör det, men den dagen……….🥺
    Detta bröllop såg fint ut! Och din klänning var också fin!👍

    • Reply
      Lena
      29 juli, 2024 at 05:33

      Skönt att man inte är ensam 🙂

      Tack snälla du! Ha en fin vecka!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.