husbil resor - långa & korta

LUGNET EFTER STORMEN – EN LJUVLIG DAG

Man skulle kunna säga att det blev lugnet efter stormen igår. I måndags blåste det rejält så det blev en sån härlig kontrast igår. Jag fick verkligen en ljuvlig dag som startade med en löprunda.

lugnet efter stormen

I måndags vaknade jag strax efter att Andreas åkte till jobbet. Jag drog på mig träningskläderna och gav mig ut på en runda. Då var det mulet och en aning blåsigt. Blåsten tilltog ordentligt. Man kan ju visserligen inte kalla det storm, som rubriken antyder, men det blåste kraftigt. Så jag satt inne i princip resten av dagen. Det blev en härlig kontrast dagen efter.

lugnet efter stormen

Även då vaknade jag strax efter att Andreas åkt till jobbet och drog på mig löparkläder och skor. Det går en härlig skogsväg rakt ut från bortre änden av campingen.

Vägen löper längs sjön. Lite här och var kommer det öppningar i skogen och en fin badstrand visar sig.

Tyvärr är det hjulspår även här och där. Det finns ju två kategorier av människor i sammanhanget. Dels de som inte känner till terrängkörningslagen (= det är olagligt att köra i terrängen, dvs på annat än väg) och dels de som känner till lagen men skiter i den. Allemansrätten gäller inte fordon nämligen. Jag själv kände inte till den lagen förrän jag kom in i husbilsvärlden och läst om den på olika forum där folk ber sina husbils”kollegor” att inte köra i terrängen. Just denna morgon stod inget fordon just där.

lugnet efter stormen
Lugnet efter stormen

Jag kunde förstås inte låta bli att poppa ner på stranden på några ställen för att fota, andas och lyssna på fågelkvitter.

lugnet efter stormen

Det är en fantastiskt fin sandstrand. Inte jättebred, men plan och väldigt lång!

Kan man annat än älska kombon av knallblå himmel och grönska!?!

lugnet efter stormen

Skogsvägen från campingen är ungefär 800-900 meter fram till ”stora vägen” (som inte är så stor). Det kändes lagom att springa/lufsa/gå för att känna på hur benet med brottet skulle reagera. Jag har ju visserligen dansat i flera timmar vid ett par tillfällen under sommaren, men att löpa är ju lite annat. Så glad att det gick bra. Härligt att vara igång igen!

Jag vände sen tillbaka längs skogsvägen. Där borta syns början/slutet av campingen. Det blev sammanlagt knappa två kilometer, två dagar i rad, utan problem med benet.

Tillbaka vid husbilen körde jag lite styrkepass. Hade med mig ett täcke och en vikt. Då kan man göra ett antal övningar med enbart kroppsvikt och dessutom några med annan vikt som tillägg.

lugnet efter stormen

Så gott att äta frukost ute sen.

Jag satt vid vårt bord utanför husbilen. Mellan sjön och campingen är en liten kulle så man ser inte sjön när man sitter ner tyvärr. Men givetvis var det härligt ändå.

Sen chillade jag heeeela dagen. Låg och satt i solen och läste och lyssnade på ett Sommar i P1-program. Det jobbigaste jag gjorde på hela dagen var väl att gå in i bilen för att fixa en lättlunch.

Andreas kom tillbaka från jobbet vid halv fem. Vi fortsatte chilla vid husbilen, grillade en köttbit och tog en promenad på stranden. Vilken dag!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Åse
    14 augusti, 2024 at 05:58

    Jogga, grönska, chilla, bara vara , husbilslivet här härligt

    • Reply
      Lena
      16 augusti, 2024 at 08:55

      Jaaa, visst är det!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.