husbil resor - långa & korta

MARINMUSEUM I KARLSKRONA BLEKINGE

Det var en riktigt varm och härlig sommardag då vi besökte marinmuseum i Karlskrona. Det var ett väldigt intressant och stort museum som visade 500 år av svenskt sjöförsvar. Väl värt ett besök.

marinmuseum i Karlskrona

Det kan ju tyckas vara galet att vara inomhus en sån dag, men nu blev det så. Sol kan man få hemma också. Dessutom var en del objekt utomhus.

marinmuseum i Karlskrona

Förutom att det finns massor att titta på inomhus så finns även ett par båtar utomhus som man får gå ombord på.

marinmuseum i Karlskrona

Undrar varför det ofta är så otroligt vackra och välskötta detaljer på båtar?!

marinmuseum i Karlskrona

Den här lilla trappan är som ett konstverk!

marinmuseum i Karlskrona

Väldigt fotovänliga detaljer, om du frågar mig 🙂

Utomhus fanns robotbåten Västervik som var på plats 1981 då ubåten U137 gick på grund i skärgården där strax utanför och den sovjetiske fartygschefen intervjuades. Tror inte att det var just den här båten på bild ovan dock. Det var nog den andra som låg intill.

Inomhus fanns ubåten Neptun att gå ombord på eller i eller hur man säger. Just den ubåten var även den på plats då sovjetgubbarna styrde lite ”fel” eller körde ”vilse” eller vad de nu gjorde 😉

marinmuseum i Karlskrona

Jag vet inte vad det är men jag fascineras så otroligt mycket av såna här miljöer. Föreställer mig hur det var att leva och arbeta så många så tätt inpå varandra. Hur fasen klarar man det, liksom!?

Att få till en fungerande toalett på en ubåt verkar inte så lätt. Viktigt att få till trycket rätt så det som ska ut åker ut i havet och inte havet åker in i ubåten, om man säger så.

marinmuseum i Karlskrona

Kaptenen hade förstås lite finare hytt och större utrymme.

marinmuseum i Karlskrona

Marinmuseum i Karlskrona kändes välgjort och genomtänkt och bjöd på mycket intressant och viktig del av vår historia. Väl värt ett besök, som sagt. Här kan du läsa mera om museet.

Marinmuseum ligger jättefint på Stumholmen. Precis utanför finns en stor gräsmatta och hopptorn där många solade och badade. Bara att strosa runt på holmen är fint. Vi var i Karlskrona på en husbilshelg. Ställplatsen i hamnen ligger sisådär en tiominuterspromenad från museet. Här kan man läsa inlägget om ställplatsen. Och här kan man läsa inlägget om stadens historia. Att bara vara i Karlskrona en helg kändes alldeles för kort så vi kommer gärna tillbaka till denna världsarvs- och örlogsstad i Blekinge.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.