livet

OUTFIT FÖR MIDDAG PÅ SLOTTET

outfit för middag

Hur hittar man en outfit för middag på slottet när man får veta att det är dresscode långklänning tre veckor innan och knappt har nån tid över!? Och hur enkelt är det att hitta en långklänning i augusti/sseptember?! Jag visste såklart att tillställningen med Andreas jobb skulle vara i september, men hade fått information om att det var i slutet av september. Och det hade inte framgått att det skulle vara på ett slott eller långklänning. Jamen tack för den framförhållningen!

Viss förvirring rådde eftersom de sagt att klädkoden var mörk kostym och långklänning. Den kombon finns inte enligt traditionell klädkod. Är det mörk kostym så ska det egentligen INTE vara långklänning. Inte ens dresscode smoking ska det vara långklänning. Den officiella koden högtidsdräkt innebär frack för männen och långklänning för kvinnorna. Är det långklänning så ska det vara frack för männen. Andreas fick återkomma till festarrangörerna för att fråga hur de egentligen tänkt sig det hela så man inte gör bort sig. De verkar ha hittat på en egen klädkod helt enkelt. Långklänning, men den måste inte vara ner till golvet, ”man ska känna sig fin och uppklädd”. Hmm, inte helt enkelt.

outfit för middag

Det var bara att stanna husbilen i Uppsala på vägen hem från campingen i somras, för att ränna runt på Gränby centrum. Det finns ju inte direkt ett överflöd av långklänningar så här års, skulle jag kunna säga. Men faktiskt så hittade jag en på MQ. Just den klänningen finns inte kvar längre. Eftersom det är bara axlar så ville jag ha en liten topp. Det hittade jag på Lindex. Den hittar du här. Och om jag vill ta av mig den så ville jag ha en axelbandslös BH. Det hittade jag på Hunkemöller. Den jag valde heter Angie. bra pris faktiskt!

Eftersom jag fortfarande är svullen på ena vristen efter benbrottet så kan jag tyvärr inte ha klackar. Så surt. Men ja ja. Nu har jag hittat en outfit för middag på slottet och kommer nog att ”känna mig fin och uppklädd” iallafall.

Först ska vi jobba nästan hela dagen innan vi kan åka till Västerås, checka in på hotell, göra oss i ordning och gå till slottet och vara på plats 17.30. Det ska bli spännande att se vad kvällen kommer att innehålla.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Lena
    6 september, 2024 at 09:38

    Konstigt att bara axlar är något man kan kräva, jag hade absolut inte velat ha något kortärmat. .

    • Reply
      Lena
      10 september, 2024 at 12:35

      Hej!

      Nej, sorry, jag var nog lite otydlig. Jag menade att med den klänningen jag hittade så skulle det bli bara axlar, så därför ville jag ha en topp till. Däremot så uppfattade jag att vid den traditionella klädkoden ”högtidsdräkt” så är det långklänning som gäller, gärna med urringning och bara axlar. Om man nu ska/vill följa traditionen.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.