husbil

SKÖN BÄDDMADRASS I HUSBILEN ELLER HEMMA

bäddmadrass i husbilen
Skön bäddmadrass i husbilen

En skön bäddmadrass i husbilen kände vi ganska snabbt att vi ville köpa till. Visserligen var den befintliga madrassen rätt ok, men jag fick ont i höften när jag sov på sidan. Och det är ju viktigt att sova bra.

Vi började med att köpa en enkel madrass på Jysk, som många tipsade om. Valet föll på en sån som formar sig efter kroppen. Vi fick testa en, men kände redan efter första natten att den inte gav nån större skillnad. Den fick lämnas tillbaka.

Tittade även på Ikeas madrasser, men fastnade inte för någon. Tittade även på några webbaserade leverantörer, men nja jag vill nog känna på en madrass innan jag köper. Vi bestämde till sist att vi skulle köpa en som vi har i kontinentalsängen hemma. Vi åkte till Kungsängen sängar, som har sin fabrik här i Enköping. Där har jag köpt flera sängar. Deras bäddmadrasser hittar du här. Vår heter Lina Latex. Nu har de 50% rabatt för medlemmar! Vi började med att lägga ett halkskydd ovanpå originalmadrassen.

bäddmadrass i husbilen

Sen på med bäddmadrassen och madrasskydd förstås. Skyddet är även det från Kungsängen. Såna hittar du här.

bäddmadrass i husbilen

Så skönt att lätt kunna tvätta det emellanåt och kunna skydda bäddmadrassen. Liiiite svårare att tvätta den.

Eftersom vi har en så kallad queensbed så är det rundade hörn i fotänden. När vi testat madrassen i några nätter, och visste att det skulle funka, så klippte vi av madrasshörnen. Yttertyget på madrassen har ett blixtlås. Det drog jag bort och ritade på själva madrassen var jag skulle klippa. Sen var det bara att klippa.

bäddmadrass i husbilen

Lika viktigt är det förstås att ha sköna sängkläder även i husbilen. Japp, de köps hos vår hovleverantör för sovrummet. Påslakan hittar du här. De på bilden är från serien Natur. Och formsydda underlakan hittar man här. Vi brukar köpa i bambu, men de verkar inte finnas just nu.

Vi flyttade ut kuddar och täcken från huset och köpte nya dit. Vi sover ju trots allt mera i huset 🙂 Kuddar hittar man här. Vi kör med Organic Medel. De passar oss bra. Täcken har vi två olika uppsättningar. En för sommar och en för vinter. Täcken hittar du här. Sommartäcket vi har heter helt enkelt sommartäcke. Det kör vi faktiskt med året runt i huset. Det är otroligt anpassningsbart, värmemässigt. I husbilen behövs lite mera värme vintertid så då kör vi med den modell som heter Fibertäcke medel. Väldigt varmt och gosigt täcke!

Vi sover otroligt bra i husbilen. Till och med jag som ofta vaknar tidigt normalt sett, kan sova länge.

Plädarna fick vi med då vi köpte bilen. Längtar tills vi ska dra iväg igen och tills det är dags att krypa ner där! Så mysigt!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.