husbil

UPPBLÅSBART VINDSKYDD TILL HUSBILEN

Vi har saknat vindskydd till husbilen ibland när vi varit ute på rull. Man står ju ofta vid vatten och därmed blir det ofta lite extra blåsigt. I somras investerade vi i ett vindskydd till sist.

vindskydd till husbilen

Vi kollade på lite olika varianter och fick lite tips på vad man kan tänka på. Ett traditionellt vindskydd med pinnar, men utan överliggare hänger ofta ner sig i överkant efter ett tag. Sånt orkar vi inte hålla på att sträcka på titt som tätt. Traditionellt vindskydd med överliggare håller såklart formen bättre, men det väger lite extra.

vindskydd till husbilen

Vi fastnade till sist för ett uppblåsbart vindskydd. Det är luftkanaler som går som en ram runt skyddet. Det var lätt att blåsa upp med en liten pump som vi köpte till.

Ett par dagar, då vi testade skyddet, blåste det ordentligt. Så här lite påverkades skyddet då det blåst 12-13 meter per sekund i flera timmar. Det var vi väldigt förvånade över.

De säljs med denna längd, två paneler, som en bas. Sen kan man köpa hur många man vill och sätta ihop med blixtlås som finns i varje ände. Vi köpte detta för att testa.

vindskydd till husbilen

Det var också förvånansvärt bra sikt igenom fönstret. Om det ändå är ett fönster så är det ju bra om man ser nåt. Inte så säkert alla gånger. Men det här var jättebra, tyckte vi.

Vi är supernöjda med vårt vindskydd till husbilen och kommer att köpa ett skydd till så vi kan sätta det i vinkel och få en lite ombonad känsla.

Här hittar man just det skyddet. Och här hittar man alla möjliga andra skydd. Får se om vi hittar nåt att köpa på Elmia husvagns och husbilsmässa som vi ska vara på resten av veckan. Vi åkte hemifrån vid 19, tryckte en hamburgare på vägen och var framme vid Herrbeta rastplats utanför Linköping vid 23. Nu är vi uppe tidigt igen för att köra sista knappa två timmarna.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.