husbil resor - långa & korta

STÄLLPLATS TORSHÄLLA HAMN FÅR GODKÄNT

Vi har stått två nätter på Ställplats Torshälla Hamn. Stället får godkänt, trots incidenten då vi kom. Men det löste sig snabbt och vi fick ju kompensation.

Ställplats Torshälla Hamn

Vad som hände då vi kom kan du läsa om här, ifall du inte såg förra inlägget.

Platsen ligger fint, på andra sidan vägen från hamnen. Den här bilden är tagen från husbilen. Vägen leder till vänster i bild mot Mälarbaden. Och mot Wäsby Magasin, som var ett sypermysigt ställe jag ska berätta om senare.

Ställplats Torshälla Hamn

Likaså är den här bilden tagen från husbilen, men åt andra hållet. I riktning mot stan. Det röda huset är servicehus för hamn och ställplatser.

Ställplats Torshälla Hamn

Där till höger ser ni vår kompis. Ställplatsen är för fyra bilar, med el. Lite trevligt med avgränsande plank.

Ställplats Torshälla Hamn

Och där är platsen åt andra hållet. Där passerade vi tre gånger i mörker och snöyra utan att se var den var. Inte en endaste skylt.

Ställplats Torshälla Hamn

Vi missade den för att vi dels var inställda på att det skulle vara i hamnen, dvs på andra sidan vägen, eftersom namnet signalerade det. Dels tyckte vi att det här såg ut som en sopstation. Och som sagt, mörker och snöyra gjorde sitt till plus att det ju inte stod nån annan bil där heller. Först när man kommer in på gatan och rundar det lilla sophuset så finns P-skylten med info om att ringa om man vill stå på ställplatsen.

Här är servicehuset. Det är stängt vintertid. Men sommartid sägs det finnas toalett och dusch där inne.

Det var en härlig januarimorgon som vi vaknade till första morgonen. Jag tog en kort fotopromenad runt hamnen innan tröttmössan vaknade. Jag ville för allt i världen inte missa vackra bilder ifall solen skulle försvinna.

Det blev ju som sagt en liten incident då vi kom, men som löste sig när de snabbt ringde tillbaka från Mälarbaden. Så trots att det är drop-in, enligt uppgift, så ska man tydligen ändå ringa Mälarbadens Camping för att boka och betala. Nu när vi stod vintertid så skulle platsen ha kostat 110 kr/dygn inklusive el, men eftersom de gjorde bort sig så fick vi stå gratis.

Ställplats Torshälla Hamn

Ställplats Torshälla Hamn ligger fint vid ån och nära centrum. En fin promenadväg leder in till centrum, som ligger några hundra meter bort. Där var det fint att promenera längs ån och runt i gamla Torshälla. Mer om det senare. Ungefär 2,5 km åt andra hållet från ställplatsen ligger Wäsby Magasin, som rekommenderas. Och ytterligare en liten bit till ligger Mälarbaden tydligen.

Jag har fått flera kommentarer på Instagram från folk som stått på ställplatsen sommartid. Då är det rätt mycket trafik. Det kan man verkligen förstå. Dels ljud från båtar, såklart eftersom det ligger i hamnen, och dels från bilar, såklart eftersom det ligger vid vägen mot badet. Det ligger en industri precis bakom så en del störande ljud därifrån kan det säkert vara också. Förresten, följ oss gärna på husbilens Insta-konto @husbilen_gotte För ni följer väl redan mina andra två konton @gott_for_sjalen för resor, träning och friluftsliv och @rotigt_och_putsat för husbygge, trädgården och inredning 🙂

Så. Trots minuspoäng i starten så hämtar betyget upp sig för ett fint ställe med bra läge. Det blir godkänt. 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.