husbil resor - långa & korta

LUGN NATT I TORSHÄLLA HAMN EFTER IRRITATION

Vi har precis vaknat till en solig morgon efter en lugn natt i Torshälla hamn i Södermaland. Men det startade med viss irritation.

lugn natt i Torshälla hamn

Vi drog iväg vid halv sex i fredags kväll efter att Andreas kommit hem från jobbet (jag var ledig) och vi fixat det sista med husbilen. Under veckan hade vi sökt information om ställplatser i Torshälla och fick veta att det enbart var drop-in på Ställplats Torshälla Hamn. Inget att boka alltså. 

lugn natt i Torshälla hamn

Strax före sju var vi framme vid hamnen. I mörkret alltså. Efter att ha passerat tre gånger utan att hitta ställplatsen stannade vi till. Jag googlade och letade bland bilder som folk delat. En bild såg ut att visa att platsen var på andra sidan vägen med små plank emellan varje husbilsplats. 

Vi vände igen och hittade. Vi hade inte tänkt på den som ställplats eftersom den lite såg ut som en sopstation i mörkret. Och inga skyltar. 

När vi svängt in på gatan och fram till platserna möttes vi av en stängd bom och en uppmaning om att ringa om man ville stå där. Men hallå! Hur var det där med ”enbart drop-in”. Jag testade att ringa. Telefonnumret ledde till Mälarbadens camping, som hade ansvar för ställplatserna. Inget svar, men telefonsvararen sa att det skulle vara öppet till åtta på fredagkvällar. Jag ringde igen. Och igen. 

Hur svårt ska det vara att ha rätt information?! Är det något jag blir irriterad på så är det dålig information. Hellre ingen information alls! Vi åkte till en grusplan intill ån och tänkte att vi skulle stå där över natten och försöka få kontakt dagen efter. Då ringde de tillbaka. Jag talade om situationen och han svarade ”jaha, men bommen är öppen”. Men snälla nån, man passerar ju inte en stängd bom! Även om den är öppen. 

Hur som helst, vi fick stå på ställplatsen gratis eftersom det blev så struligt för oss. Och den här gången kunde vi också plugga in i elstolpen. Dels var det ett vanligt eluttag, men har vi nu också köpt en handske för att kunna passa i andra uttag.

lugn natt i Torshälla hamn

Jaja, det ska väl vara lite ”äventyr” va? Är det inte värre än så här så går det ju bra. Och vi har ju vår bil med mat, dryck och värme. Nånstans kan man alltid stå.

lugn natt i Torshälla hamn

Vi fick till sist en trevlig kväll med bubbel och snittar (nä det har vi inte varje helg 😉 ) till en början. Sen fortsatte vi med Toast Skagen och Prästostpaj. Jag hade förberett det mesta hemma så det var bara att värma pajen i Omniaugnen. Så mysigt och gott.

lugn natt i Torshälla hamn

Så. Efter en lugn natt i Torshälla hamn vi nu ätit en långfrukost och ska ta en promenad i stan.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.