trädgård

GJORDE HÖSTFINT VID ENTRÉN I HELGEN

Jag hann med det jag hoppades i helgen. Att göra höstfint vid entrén var en förhoppning att jag skulle hinna och det gjorde jag. Jag har ju i princip inte hunnit pyssla med något alls på hela året av olika skäl. Så roligt att jag hann nu.

I våras bröt jag ju benet. Sen hjälpte vi mamma och pappa att röja och sälja sommarstugan. Och sen har vi inte varit hemma så mycket eller prioriterat annat. Och jag blev också så less i våras att jag inte hann nåt så då hade jag inte nån lust. Men nu jäklarns var jag taggad!

Jag tog en långlunch i fredags och gasade iväg till Blomsterlandet. Gick lite bananas och plockade ihop en hel del. Jag brukar alltid tycka det är lite svårt att ha alla krukor och sånt i huvudet och få ihop det till en helhet när jag går där och plockar.

Men men, strunt samma tänkte jag och plockade vidare. Det blir vad det blir. Sen dröjde det ända till söndagen innan jag hann ta tag i det. Jag plockade upp allt och tog fram diverse korgar och krukor. Och ja, ett visst mått av kaos måste det ju bli till en början.

höstfint vid entrén

Kaos innan det blir nån form av ordning. Och jag måste säga att det blev riktigt bra.

höstfint vid entrén

Den lilla cafégruppen fick lite piff. En liten men yvig ljusrosa ljung får kampera ihop med några pumpor och en ljuslykta som jag haft i ungefär 137 år.

höstfint vid entrén

På vänstra sidan av trappan, intill cafégruppen hamnade en alunrot Obsidian i en korg med säckväv. Den ser inte mycket ut för världen på bilden, men den har några långa ståtliga blommor. Bredvid alunroten står en ljuslykta som vi köpte på inrednings- och klädbutiken Benedicks på Gysinge Herrgård i påskas. Och i den gröna krukan finns en lite ovanligare ljung, Beauty ladies heter den visst. Jag hittade en sån för ett par år sen också och tyckte den var så cool. Lite bulligt och hängande växtsätt.

höstfint vid entrén

I framkant på äppellådan som extra prydnad stoppade jag ner ett gäng pumpor och rödlökar.

höstfint vid entrén

Längst bak till vänster finns en sockertoppsgran inbäddad i säckväv i en korg. Framför den, och i äppellådan finns vit ljung Erica Gracilis. Längst bak till vänster i lådan, som knappt syns, finns en alunrot Obsidian. Samma sort som på andra hörnet av trappan. Älskar de där riktigt mörka bladen. Vi har två i rabatten redan, och de nya ska få komma dit lite senare. I det högra bakre hörnet finns en korg med en maaaaassa kottar. Och framför kottarna finns två murgröna. Och i en rostig bullig kruka, köpt på Rum 35A för några år sen, finns en Buskveronica. Och intill den står en ljuslykta till som jag haft i ungefär 137 år.

höstfint vid entrén

Det var så roligt att pyssla och göra höstfint vid entrén efter att det varit nån enstaka trött blomma där ett längre tag. Men nu så. Äntligen är det plats!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.