hälsa & friluftsliv

STORMORSHÄLL – VANDRING UTANFÖR SÖDERHAMN

Vi brukar ofta vandra när vi besöker olika platser i landet. När vi var i Söderhamn nyligen så föll valet på området Stormorshäll som ligger ungefär 6 km sydost om Söderhamn.

Stormorshäll

Det finns ett antal olika ledlängder och svårighetsgrader. Eftersom jag inte var riktigt frisk efter en förkylning så tog vi 3 km-slingan. Och det var tur det för jag blev helt slut i uppförsbackarna.

Stormorshäll

En ganska typisk höstdag i skogen. Mulet, lugnt, tyst och vilsamt. Den mjuka skogen hade börjat gå ner för vinteride och bara nån enstaka fågel hördes.

Stormorshäll

Leden övergick från stig i skogsterräng till gräs med lite träd på sidorna. Det var inte jättemycket ledmärkningar, men insåg att det inte behövdes eftersom det liksom bara var en stig att följa. Där vi brukar gå så kan det vara rätt många stigar kors och tvärs så där behövs märkningar lite tätare.

Sen kom leden upp på en grusad väg. Det var helt klart en variation på terräng på denna tur.

Stormorshäll

Längs 3-km-slingan finns ingen rastplats eller ens nån trevlig stubbe att sitta och fika på. Men vid start och mål finns ett vindskydd med grillplats. Vindskyddet hade brunnit lite och såg inte skött ut, så där hade inte varit så trevligt att sitta även om vi velat. Någon hade ställt dit en uttjänt hemmagrill utan galler.

Stormorshäll

Åh vad han inte gillar att bli fotad, haha.

Vi ville inte göra lunch i husbilen utan fortsätta stanna ute som för att fortsätta vandringsturen lite. Vi hade enkel vandringsmat med oss. Enkel som i att den är enkel att göra. Men absolut inte enkel som i kvalitet och näringsinnehåll. De är jättebra de där.

Det lilla hikingköket är ofta med. Himla bra uppfinning. 1 liter vatten kokar upp blixtsnabbt.

Vi åt upp vår lunch och avslutade turen. Typ fem sekunder efter att vi hoppat in i husbilen och stängt dörren så började det droppa från himlen. Inte för att det gör så mycket att vara ute när det regnar eftersom vi har bra utrustning, men det är ju lite besvärligt att ha blöta kläder och kängor i husbilen.

Här kan man läsa mera om cykel- och vandringsområdet Stormorshäll.

Från Stormorshäll åkte vi tillbaka till campingen där husbilen är inbokad nu ett tag. Och efter ytterligare en veckas arbete från husbilen så är jag på hemmaplan medan Andreas stannat några dagar till.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.