husbil

VI KOM FRAM TILL RÄTTVIK I MÖRKRET

Vi kom fram till Rättvik i mörkret igår kväll. Här kommer vi att tillbringa helgen. Det är ju lite av en sovstad så här års, men det är nog vad vi behöver. Ta del av några få sevärdheter, ta en liten hikingtur och chilla står på agendan.

Vi lyckades båda stänga ner jobbdatorerna i hyfsad tid igår. Andreas på det tillfälliga jobbet i Sandviken och jag i husbilen. Vi packade ihop alla lösa saker, ”kastade loss” från elstolpen och drog iväg.

kom fram till Rättvik i mörkret

Vi åkte genom ett ganska vanligt höstväder och det började skymma.

Mörkret hade börjat falla när vi kom till den så välkända backen strax innan Rättvik. Lite speciell känsla att se en stad lite så här från ovan.

Vi hittade ingen lämplig ställplats så det fick bli Enåbadets camping. Den ligger lite på en höjd. Lite dålig timing att fota precis när Andras backar in husbilen precis. Annars kan man tro att de färgat gräsmattan inför Halloween 😉

Tekniken krånglade givetvis. Man skulle få ett extra sms på ankomstdagen med kod för nyckelskåp som man skulle checka in via om man kommer ”sent” (klart vad det innebär). Det sms’et hade jag givetvis inte fått. Men det går ju bra att ringa First camps kundtjänst. Där fick jag veta att de stängt receptionen kl 17 och att de nog snart skulle skicka sms. Det kom såklart inte. Ringde igen och tjejen kunde då manuellt skicka sms. När vi sen kom fram fick jag såklart göra några försök innan nyckelluckan öppnade sig. När den sen öppnade sig låg där 9 kort!! 😉 Och det visade sig att receptionen hade öppet till 20. Så jag fick en människa att prata med live. Men visst är det väl fascinerande att saker ska krångla oftare än fungera, vad det än handlar om?!

kom fram till Rättvik i mörkret

När man tittar på kartan över campingen så ser det väldigt trevligt ut med den slingrande ån genom området. Och eftersom vi kom fram till Rättvik i mörkret så såg vi inget runt omkring. Platserna var också lite dåligt skyltade, men vi lyckades nog få till det till sist.

kom fram till Rättvik i mörkret

Jag startade direkt med maten. Räkpasta är en av favoriterna för oss båda.

kom fram till Rättvik i mörkret

När den fått landa en stund i magen så plockade vi fram lite ost och bubbel som Andreas fixat. Vi åt, lyssnade på musik, tittade en stund på Så mycket bättre. Men nä, Så mycket bättre var så mycket bättre förr. Tycker vi.

Vaknade av regnsmatter på taket. Min hjärna tyckte det var bättre att tänka på kassaflödet på jobbet än att somna om! Men jag tror jag löste en stor del av ”problemet” i sömndimmorna, så då var det ändå värt det 😉 Kanske ska tilläggas att jag faktiskt ändå sovit 7-8 timmar så det är inte konstigt att jag vaknade

Regnet har upphört, men det är gråmulet. Nu ser vi också hur det ser ut runtomkring oss. Det ser väldigt trevligt ut. Vi ska nu ta en lugn frukost och sen ge oss ner på stan.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.