husbil

FÖRSTA MIDDAGEN I HUSBILEN BLEV EN LYCKTRÄFF

Första middagen i husbilen var speciell och så mysig. Vi hade hämtat bilen samma dag och ställt upp den mellan garage och hus och var så taggade att börja inreda och prova den.

Första middagen i husbilen

På vägen hem från husbilsfirman stannade vi vid en sjö och fikade. Det blev vår första måltid i bilen. Det kan du läsa om här.

När vi sen kom hem med bilen så lastade vi in saker vi förberett. Jag bäddade och inredde medan instruktionsboken fick Andreas fokus. När mörkret började falla fixade jag snittar och tog fram en väl kyld champagne. Du kan läsa om vår andra måltid här.

Vi kunde inte slita oss därifrån utan ville bara sitta kvar och mysa. Eller jo förresten, vi slet oss en stund för att ta ett dopp i spabadet en stund 🙂 Vi plockade sen ut saker för att göra första middagen i husbilen för att testa av hur det är. Vi förberedde inget inne utan stod där ute och hackade och skar allt. Första middagen bestod av färsk pasta med oxfilé och kastanjechampinjonsås och en enkel sallad. Till det avnjöts ett fylligt rött. Allt på nyinköpta melamintallrikar, gamla plastglas som vi brukar ha i badet och bestick från picknick-ryggsäcken.

Det var första middagen i husbilen det. Måååånga till kommer det att bli!

Första middagen i husbilen

Vansinnigt gott och hur mysigt som helst! Vi lyssnade på musik och chillade innan det var dags att hoppa i säng och sova vår första natt i vår nya kompis.

Första middagen i husbilen

I helgen blir det skarpt läge. Då ska vi ta vår första riktiga tur med övernattning. Gissa om vi är taggade!? Men först har vi ett par arbetsdagar att klara av och en fredagkväll på hemmaplan. Det får räcka med två dagar och en natt till att börja med.

Här har det kommit ett par decimeter snö. Så härlig julkänsla. Man kan ju bara drömma om att vi får en vit och fluffig jul! Idag är det jobba på jobb-kontoret som gäller. Men jag börjar hemifrån så jag kan åka när det ljusnat och den värsta trafiken lättat. Så fort det kommer tre snöflingor i Stockholmsområdet så blir folk som tokiga. Typ. Vet inte vad det är för fel, men det blir lätt kaos. Och jag hatar att sitta i onödiga bilköer.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Åse
  29 november, 2023 at 07:31

  Så mysigt, snygga tallrikar vi har samma 😉 lycka till på första turen

  • Reply
   Lena
   29 november, 2023 at 09:15

   Ja, verkligen mysigt. Vi ser fram emot första turen! Tack!

 • Reply
  Maria
  30 november, 2023 at 11:48

  Bästa myset ju och så himla kul och spännande med premiärtur i helgen, lite extra utmaning med kylan…. lycka till, tuffingar 😉

  • Reply
   Lena
   1 december, 2023 at 12:43

   Jaaa, så mysigt! Mm, det blir lite utmaning med den bilen som inte är en direkt vinterbil. Men va fasen. Lite får man ju offra 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.