hälsa & friluftsliv livet

Jag verkar vara en unik kvinna

Här kommer ett långt och kontroversiellt inlägg som jag hoppas att ni inte misstolkar.

Jag är nog mer manlig än kvinnlig på många sätt. När jag började jobba på ett ställe med massor med kvinnor slogs jag över de ständiga diskussionerna om vikt och bantning. Jag har aldrig bantat och kommer förmodligen heller aldrig göra det. Har ofta fått höra hur jag, som äter så mycket och hela tiden, kan vara så smal. Jag förmodar att det är just därför. Jag väljer helt enkelt en hyffsat bra kost och äter ofta. Gör det eftersom jag märkt att jag mår bra av det och helt enkelt inte funkar annars. Tränar inte speciellt mycket, men är igång på annat sätt rätt mycket. Jag tror jag har fått till en skön balans i kroppen som gör att jag sällan är sugen på sötsaker.

När man berättar för folk om att man varit på middag så frågar man inte hur var det med dem, hur mådde barnen eller vad gör de nu för tiden. Det första man frågar är vad bjöd de på. Hallå, det är väl mötet med individen som är det viktiga? För mig i alla fall.

Ena stunden äter man bakverk, glass, chips, ost och godis. I nästa stund så står man på diet. Missförstå mig nu inte och jag hänger inte ut någon. Alla får göra som de vill. Det jag inte förstår är hur man trycker i sig en massa skräp och sen klagar på volymen. För mig är det som att springa in i väggen och sen förvänta sig sympatier för att man har ont i huve’t, typ.

Jag struntar väl i om folk vill ha extra tilläggsisolering och mår bra. Vill man inte det så tror jag det är bäst att sluta banta och istället göra aktiva val (istället för att välja bort). Men det viktigaste av allt, tror jag, ändra Mindset. Ta bort alla ursäkter som lite måste man väl få unna sig, jag tröståt, jag äter för att det är gott fastän jag är mätt, en liten bit är väl inte så farligt, det är så roligt att laga mat/baka, bla bla bla. Säg till dig själv du är värd ett hälsosamt liv och skapa sen förutsättningar för att lyckas.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  livinganddreams.blogspot.com
  10 maj, 2012 at 07:52

  Hurra! Kanon inlägg! 🙂
  Du har såå rätt! Jag märker att när jag är trött, har pms, så kommer sötsuget. Tyvärr krävs det extra disciplin då..
  Kul med vännen som hörde av sig! 🙂

  Kram Tess

  • Reply
   Lena
   10 maj, 2012 at 08:30

   Kul! Jag var lite rädd att man inte skulle se det som inspiration.

   Vet du vad. Jag läste för något år sedan att man ökar ämnesomsättningen under pms-tiden, som gör att man känner sötsug. Så vet man det så kan man ladda på med lite extra keso, frukt e dyl så kommer inte sötsuget lika lätt.

 • Reply
  Helene
  10 maj, 2012 at 09:41

  Bra skrivet. Fast jag jobbar på en manlig arbetsplats och det är faktiskt en hel del snack om vikt och träning och att inte äta kakor där också 🙂 Fast inte från mig.

  🙂

  • Reply
   Lena
   11 maj, 2012 at 06:20

   Tack!

 • Reply
  Svägerskan
  11 maj, 2012 at 08:57

  Alla är vi olika …..

  • Reply
   Lena
   11 maj, 2012 at 09:11

   Japp, och tur är väl det.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.