resor - långa & korta

DRAGRACE & VÄNSKAP

Dragster, fråga mig inte vad coolaburkarna har för funktion

Dragster, fråga mig inte vad coolaburkarna har för funktion

 

Denna junior-bil körs av en Ida

Denna junior-bil körs av en Ida

Klockan ringde tidigt i går morse. Packade matsäck och åkte på dragrace i Kjula, Eskilstuna. Maken var lycklig som ett barn! Jag kan fascineras av entusiasmen och farten. Tänk att lägga in hur många tusenlappar som helst, skruva i hur många timmar som helst. Sen ställa sig på startbanan och i bästa fall rejsa drygt 200 meter (1/8 mile) i 5-10 sekunder, lite beroende på klass. I värsta fall kommer du inte ens iväg för bilen är för hårt trimmad eller kedjan går av på motorcykeln. Verkar som en bra idé, eller?!

Ja, den här rejsade också

Ja, den här rejsade också

Här show'as det och värms det däck för bättre fäste

Här show’as det och värms det däck för bättre fäste

Jag åkte hem lite tidigare, dammade av mig värsta röken och åkte vidare till Sundbyberg, Stockholm. En f d jobbarkompis bjöd på middag, mig och en till (ytterligare en hade förhinder och en bor i England). Vi jobbade tillsammans typ 2001 till 2005 och umgås fortfarande privat. Vi var en tight grupp, på 5-6 st inkl chef, som gav gruppdynamiken ett ansikte. Det funkade så himla bra, så många runt oss trodde orsaken var att vi var så lika. I själva verket var vi extremt olika, men vi accepterade varandras olikheter, drog nytta av det och hade väldigt högt i tak. Dessutom hade vi väldigt roligt och skrattade flera gånger om dagen. Det är väldigt få grupper förunnat att nå de höjderna, tror jag. Så underbart att få träffas emellanåt.

Kröp isäng inatt med hjärtat fullt med vänskaps-bomull!

Må bäst!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  creando
  13 augusti, 2012 at 03:40

  Så härligt det låter. Jag har ett gäng gamla arbetskompisar som jag också väldigt gärna träffar fortfarande. Numer är vi utspridda lite överallt, men det är som om vi aldrig har varit ifrån varandra när vi ses 🙂

  Kramar

 • Reply
  Lotta
  13 augusti, 2012 at 03:51

  Gillar passion, intressen där man vill ge 100%. Impad! Kul med dragrace 😉

  Vänskapsbomull – låter härligt! Bra arbetsteam kan man inte nog sätta värde på.

  Kram!

  • Reply
   Lena
   14 augusti, 2012 at 07:18

   🙂

 • Reply
  mammaxtre
  13 augusti, 2012 at 08:05

  Så fint du skriver, vänskapsbomull, det gillade jag. Gillar jag att omfamnas av också 🙂

  Ha det gott

  • Reply
   Lena
   14 augusti, 2012 at 07:16

   Tack.

 • Reply
  Bromans Bravader
  13 augusti, 2012 at 09:14

  Härligt, och vänskaps- bomull, vilket fint ord.
  Kram Jannike

  • Reply
   Lena
   14 augusti, 2012 at 07:20

   Tack. Gillar att hitta på egna ord.

 • Reply
  BeA
  15 augusti, 2012 at 07:48

  Fniss…. ja då vet du hur det är att tillbringa mååånga timmar på cross banan… 😉 Det luktar speciellt och känslan att vara bland alla brummande motorer och mekande herrar (även en del mammor 😀 ) är som att se små barn med tindrande ögon stirrandes ner i godispåsen…typ!!! 😉
  Ha en jätte fin dag härliga Lena!!
  Kramkram BeA

  • Reply
   Lena
   15 augusti, 2012 at 09:58

   Eller hur!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.