husbil resor - långa & korta

LERKULAN SALOON I VÄSTMANLÄNDSKA SKOGEN

Lerkulan saloon, vilket ställe! Man blir ju ganska förvånad när man hittar en saloon i västmanländska skogen. Ännu mer förvånad blir man när saloonen dessutom har både badplats, vandringsleder och camping.

Lerkulan saloon i västmanländska skogen

 Lerkulan saloon

Ja, okej, jag ska väl erkänna att vi inte blev jätteförvånade. Vi hade hört talas om ett coolt ställe med ställplatser. Ett ställe som är som en saloon. Så det var inte direkt så att vi var ute och åkte och svängde in på måfå och ”hittade” stället. Men det blev ju en bättre inledning på inlägget 😉

Men hur coolt det faktiskt är, det blev jag förvånad över. Och att det faktiskt finns både badplats och vandringsleder blev jag också förvånad över. På riktigt. Vi kom hit när det nästan var mörkt och bara ställde upp bilen, åt och sov.

Vi strosade runt på området efter en chill förmiddag i husbilen. Utanför saloonen träffade vi på, Tommy, sheriffen själv. 🙂 Småpratade lite, han undrade om vi står bra på ställplatsen och hade det bra. Han välkomnade oss in i saloonen i förväg. De skulle ha familjekalas på eftermiddagen och skulle egentligen inte öppna förrän vid 20-tiden.

 Lerkulan saloon

Det första man ser är detta. Alltså, föreställ er en gård med ett stall, några hagar, några små sjöar mitt i skogen och sen kliver ni in i en byggnad och ser detta. Även om om man typ vet vad som ska finnas där så blir man slagen av det och småfnittrar lite. Men jisses!

 Lerkulan saloon

Ingen saloon utan sadelstolar, eller hur!

Vi tog det lugnt i husbilen på eftermiddagen, lagade middag och sen gick vi upp till saloonen med spänd förväntan.

Vi visste att det bjudits in till JAM för kvällen. Det går ut på att folk får komma dit och spela. Man får en slot på 30 minuter innan nästa får gå upp. Sheriffen berättade tidigare på dagen att ibland har han också ett band som spelar hela kvällen. Förra sommaren var det musik varje helg. Så trevligt!

Fyra gäng var det som spelade igår. Och jäklarns vad bra de var. Lite varierande kvalitet, såklart, men himla bra! Skön stämning. Och vi var såklart uppe och dansade också 🙂

Aktiviteter på Lerkulan

Förutom att bara ha det bra på området så kan man aktivera sig. Det finns exempelvis en tipsrunda.

Det finns en aktivitetsbod. Ett litet uthus där man kan gå in för att låna saker att ”leka” med. Några är gratis, som krocketspel, och några får man betala en slant för. Det finns fiskespön, gevär, yxor och pilbågar. galet festligt. Sen är det bara att swisha för det man lånat. Smidigt och enkelt.

 Lerkulan saloon

Fortsätter man stigen förbi aktivitetsboden så går man längs en aktivitetsslinga, skulle man kunna säga. Här är en station för lerduveskytte. Vi fortsatte förbi ett par stationer med yxkastning och gevärsskytte, antar jag att det var.

 Lerkulan saloon

Ytterligare längre in i skogen kom man till en sänka längs en liten mysig å. Jamen då dök det här upp. En station för guldvaskning! Jamen nu kanske ni fattar vilket coolt ställe!

Lerkulans omgivningar

 Lerkulan saloon

När gården köptes fanns inga sjöar här. De har grävts ur senare. Lite svårt att se, men där finns också en badplats.

Det har byggts några bryggor här och där. Här en brygga med bänkar och en liten grill. Där finns också ved för att det ska vara enkelt att grilla.

 Lerkulan saloon

Platsen visade sig verkligen inte från sin bästa sida med tanke på årstid och väder, men jisses vad vi gillade stället. Jamen ett ställe med saloon, badplats och vandringsleder måste man ju gilla!

Lerkulan aktivitet & allfix

Lerkulan aktivitet och allfix ligger strax utanför den lilla orten Skinnskatteberg i Västmanland. Vi följde GPS’n och det gick finfint. Vägen blev smalare och smalare. Sista 700 metrarna är grusväg (om man inte kommer från Örebrohållet och svänger av för tidigt, då blir det 7 km grusväg).

Man får ta det försiktigt när man kommer in på gården så man inte krockar med fåren som springer lösa. Man får också acceptera att det springer lösa hundar. Så de rekommenderar att man har sin egen hund kopplad. Jag gillar normalt sett inte när folk har lösa hundar, inte för att jag är rädd utan för att det inte känns ok. Men när man kommer till ett ställe och de flaggar för att så är det där, så känns det helt ok. Gillar man inte det så får man stanna hemma, tänker jag.

De flaggar också för att det är ett enkelt ställe. Det finns toaletter och duschar som är ”enkla” (= gamla), men rena och fräscha såklart. Han sa att ingen står i baren. Man tar det man vill ha och swishar eller betalar kontant för det man nyttjar. Ställplats, dryck i baren eller aktiviteter. Och det funkar jättebra, sa han. Han har inte varit med om att någon tagit utan att betala. Det har också hänt att folk swishar mer än det kostar.

Åk hit vetja’! Jag tror inte du kommer ångra dig! Här kan du läsa mera om Lerkulan, eller Clay bullet om man så vill 🙂

Här har jag skrivit ett inlägg med ställplatsen i fokus.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.