hälsa & friluftsliv livet

Rusig och skrattkramp i magen

SONY DSC

Bilden ovan får väl symbolisera stenhårt ledarskap eller nåt. Ni fattar snart varför.

Har ni nån gång känt er så där rusiga och lyckliga för ni nyss varit på nåt som uppslukat er totalt? När ni slutat andas för ni inte vill missa nåt. När ni fått kramp i magen för ni skrattat i timmar. När tankarna gör saltomortaler i skallen för ni vill applicera allt ni hör på er egen tillvaro (hemma eller på jobbet). Så känner jag mig efter den här eftermiddagen.

Igår fick jag frågan av ledningen om jag hade mycket att göra eller om jag ville följa med på ett seminarium. ”Det är nån Manuel Knight som ska föreläsa”. Men hallå han är ju vår husgud hemma! Typ. Ville jag följa med!? Jag och maken hörde hans sommarprogram 2008 och vi pratar fortfarande om honom. Jag hade alltså höga förväntningar och han överträffade dem, med råge! Han är uppvuxen i Atlantas ghetto, varit med i tre krig som elitsoldat med Colin Powell som chef, och fann förstås kärleken och flyttade till Sverige. Han föreläste om hur man effektivt hanterar förändringar i organisationer kryddat med humor och oerhörd timing! Han menar att vi är alldeles för mesiga ledare/chefer när vi väl fattat beslut och sen får kritik. Då vill vi gärna lyssna och tillmötesgå synpunkter för att alla ska vara nöjda. ”Tänk om Colin Powell hade släppt av oss från helikoptern i öknen och sagt åt oss gå dit och vi hade sagt men det skulle kännas bättre med frukt”.

För att ni ska förstå hans power som föreläsare så kan jag berätta att han fick hela Oscarsteatern i Stockholm (fylld med businessfolk) att dansa till It’s raining men. Jodå, även vår vd körde sina dansmoves. Se eller hör Manuel Knight om ni får möjlighet!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Linda
  23 oktober, 2013 at 07:00

  Låter som en helt fantastisk föreläsning. Jag blev glad och peppad bara jag läste ditt inlägg. 🙂 Sådan föreläsare skulle det behövas på universiteten.

  Kram Linda

 • Reply
  Victoria
  23 oktober, 2013 at 07:47

  Underbart! Tänk vad såna där föreläsningar med inspirerande personer kan ge en sån energikick. Jag ska lägga hans namn på minnet om han råkar dyka upp här i krokarna någon gång.

  Kram Victoria

 • Reply
  Susanne
  23 oktober, 2013 at 09:13

  Underbart!
  Finns inte mycket som slår en sån fantastisk föreläsare som kan fängsla en hel publik!

  KRAM

 • Reply
  Tittilina
  23 oktober, 2013 at 10:53

  Wow! Det låter verkligen inspirerande! Honom måste jag kolla upp mer.

  Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.