resor - långa & korta

EN KVÄLLSTUR MED THE CABLE CAR

IMG_3710

 

IMG_3810

Vår första och sista hela dag i San Fransisco avslutade vi med en kvällstur med the cable car. På returvägen satt vi längst fram, där i den öppna delen som ni ser på första bilden. Viss utmaning att hålla sinnena i schack när det lutar så här och spårvagnen gnisslar, smäller och kränger.

 

IMG_3805

 

Just de här kabelspårvagnarna är från 1800-talet och funkar idag som turistattraktion och museum. Det finns även vanliga spårvagnar. Och bussar så klart. Den tur vi tog går mellan Fishermans Wharf och Union Square och kostade 6 dollar enkel.

 

 

IMG_3834

Vi åkte förbi krokiga gatan igen.

 

IMG_3799

Så här ser det ut vid ändstationerna. Vagnen åker längst ut på spåret på en rund platta. Sen är det två killar som knuffar vagnen runt så den kan åka tillbaka igen.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.