livet

EN GRÅ LÖRDAGMORGON

 

Jag hoppas att nån har ett härligare höstväder än vad vi har här. Så grått och trist. Jag har sånt stort solbehov!

 

img_5884

Gårdagen var också riktigt grå och trist. Men det som lyste upp tillvaron igår var lunchdejten med Karin. Jättetrevligt. Bilden ovan var den enda som blev av att ta. Alltid nåt, haha.

Karin har sagt på sin blogg tidigare, och igår då vi sågs, att hon ofta slogs av en sak då hon jobbade som mäklare. Det var att varje gång hon skulle hjälpa äldre personer att sälja sitt hus så var de inte bekymrade över ekonomin, inte hälsan, inte sorgen att sälja huset. Det var prylarna. Var skulle de göra av alla prylar? Så tragiskt tycker jag, hur man kan lägga in så mycket känslor i döda ting att det blir jobbigt att göra sig av med dem?

Jag ogillar att ha en massa prylar över allt. Har hållit på ganska aktivt att röja sen ett år tillbaka. Och i helgen blir det fortsättning. Först ska vi tömma båten för vintern och konservera poolen.

Vad ska ni göra idag?

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  22 oktober, 2016 at 07:56

  Samma med min mamma tror jag. Hon har två stora hus (det ena är sommarhus) och det hon pratar mest om är prylarna… Jag har lite svårt att förstå det där, men för den generationen verkar grejor vara väldigt viktiga… Själva har vi varit sjuka så vi ska nog bara vara hemma i husbåten. Ligger efter med en del jobb också, och måste komma ifatt… Trevlig helg trots det grå!!!

  • Reply
   Lena
   22 oktober, 2016 at 05:26

   Ja, det är nog en generationsfråga tror jag också.

 • Reply
  Clara, Bossbloggen
  22 oktober, 2016 at 10:04

  Här är det med grått. Hade jag inte suttit och publicerad bilderna från häromdagens promenad när solen sken hade jag nog inte trott det var på riktigt 😉 Här blir det nog bara att skriva från soffan. Dras fortfarande med den här förkylningen så mycket vila och tedrickandet står på schemat 🙂 Ha en go helg! Kram

  • Reply
   Lena
   22 oktober, 2016 at 05:27

   Ibland är det bra att ha de där bilderna för att se att det faktiskt hänt 🙂 Ha en bra helg du också!

 • Reply
  Milla
  22 oktober, 2016 at 06:25

  Ja jisses har det varit ljust nångång på 2 dar… Du tar upp ett aktuellt ämne!! Idag har vi varit i Sthlm o städat ur en anhörigs – som tyvärr gick bort hastigt för ett tag sedan – lägenhet, och där har det samlats på ALLT under lång tid. Alltså, prylars värde spelar ingen roll utan det är någon slags instinkt som slår över för en del. Jag är tacksam att vi är en hel syskonfamilj att ta hand om allt.. Jag känner väl igen det där från min äldre generation, jag tror det har med att göra att de är uppvuxna i en helt annan tid när nan hade sina saker, tex möbler, livet ut – då var de liksom outbytbara. Och så blir det svårt att släppa taget. Kram!

 • Reply
  Karin - vackertnaturligt
  22 oktober, 2016 at 09:34

  Ja, Lena, så tänkvärt vi pratade om igår. Det som slår mig idag är hur mycket prylarna trots allt tycks så viktiga även idag, även för vår generation. Hur mycket skrivs det inte om nya prylar och saker på alla bloggar, ha ha, även på min 😉 . Tycks ligga mycket glädje i de där prylarna ändå, i alla fall att köpa och visa upp dem! Dagens lilla tanke här!
  Kram och fin söndag till dig

  • Reply
   Lena
   23 oktober, 2016 at 06:14

   Absout. Visst är det så. Men skillnaden är, tycker jag, att vår generation gör sig av med prylarna man inte längre vill ha. Man säljer, ger bort eller lämnar för återvinning så det inte blir de där ohyggliga bergen med prylar över allt.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.