en blogg för att utmana

RÖNNSPIREA ÄR EXTREMT TÅLIG

 

Idag har vi gjort trädgården färdigt för hösten. Eller i alla fall nästan. Och det ser så tråkigt och dystert ut.

 

img_5864-ronnspirea-x img_5877-ronnspirea-x

Alla krukor har antingen flyttat in i garaget eller tömts på innehåll. Kuddar och plädar är intagna och tvättade. Gräset fick en sista klippning för säsongen.

 

img_5878-ronnspirea-x

Det här är Rönnspirea. Som tur var så googlade jag på växten. Den är extremt tålig och blir rätt stor. Och det låter ju bra. Tills man läser att den tar över allt och är svår att bli av med. Den sprider sig lätt och tål det mesta. Jag hade tänkt plantera dem i den nyanlagda rabatten, men nu fick de istället hamna i skogskanten som vackra stora buskar på sikt.

 

img_5880-ronnspirea-x

Nu är det bara lite möbler kvar på trädäcket. De packar vi nog ihop nästa helg samtidigt som vi stänger poolen för vintern. Men ett par stolar och lättillgängliga dynor får allt vara kvar så man kan fika eller dricka glögg ute även vintertid.

Må bäst!

En kommentar

  • Milla skriver:

    Är det en buske? Ser nästan ut som våran rönnsumak, fast det är ju mer ett träd. Vi hade ett ganska stort, som blev lite sjukligt och blåste omkull en blåsig midsommarafton. Ett rotskott blev kvar, och nu har det blivit ett nytt träd 😉 Det blir i alla fall galet mycket rotskott av det lite överallt under försommaren så man får ha lite koll. Tjusiga blad på hösten där på bilden! kram

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv