hälsa & friluftsliv

DET LUKTADE ROTMOS I SKOGEN

 

Vi har Upplandsleden bara några hundra meter från där vi bor. Igår kväll bestämde jag mig för att ta en långpromenad på förmiddagen idag. Väderprognosen visade fint väder, men det höll ju inte förstås.

 

img_7704 img_7702 img_7703

Jag hade ju ändå bestämt mig, så efter frukost så drog jag på mig kängorna och gick. Det var ett dystert men snöpudrigt landskap jag tog mig igenom. Knappa 9 km avverkade jag. Inte ett spår av vildsvin. Det har jag inte sett sen i somras. Så skönt!

 

img_7699 img_7698 img_7697 img_7696

Och vet ni vad?! Det luktade rotmos i skogen. Typ hela tiden. Vilken tur att jag nyss läst att hjärnan kan liksom skapa egna doftförnimmelser utan förankring i verkligheten. Hade jag inte läst det hade jag trott att jag blivit knäpp på riktigt! Sen kan man ju undra varför min hjärna valde just rotmos. Det har jag inte ätit på flera år. Men det är en helt annan historia!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Karin Härjegård
  29 november, 2016 at 06:11

  Det är verkligen fascinerande hur hjärnan fungerar.

  • Reply
   Lena
   30 november, 2016 at 02:48

   Ja, visst är det fascinerande!

 • Reply
  Karin
  29 november, 2016 at 10:39

  Härligt Lena! Att vara ute i skogen är underbart och det är något speciellt med tallar tycker jag! Ha en fin fortsättning på veckan. Kram

  • Reply
   Lena
   30 november, 2016 at 02:48

   Verkligen underbart!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.