hälsa & friluftsliv

EN VANDRINGSTUR RUNT DYARNA

 

Vandrat runt Dyarna för första gången

Jag såg direkt i morse att det skulle bli en betydligt finare dag idag än igår. Bestämde mig för att ta en vandringstur runt Dyarna. Jag hade aldrig gått där förut. Dyarna i Enköping är ett område som angränsar till stan. Ett väl underhållet strövområde som funkar även för rullstolsburna, åtminstone en av slingorna.

 

IMG_8743 dyarna

Dyarna i Enköping

Den stora rundan går intill beteshagar till en början.

 

IMG_8745 dyarna IMG_8748 dyarna

Genom vass.

 

IMG_8747 dyarna

IMG_8749 dyarna

Dyarna 1

Längs Enköpingsån en bra bit.

 

IMG_8751 dyarna IMG_8754 dyarna

Sen viker man av mot Gröngarnsåsen och kommer in i Urskogen. Det är en bevarad urskog där det enda man underhåller är att flytta in eventuella fallna träd över stigen.

 

IMG_8756 dyarna

Jag traskade vidare. Det var nån minusgrad och blåste rätt mycket, men jag hade bra kläder på mig.

 

Dyarna 4

Själva slingan Dyarna runt är 2,6 km, men dels har jag kanske 2 km dit och sen gick jag en liten extraslinga så det blev en skön tur på 7,5 km sammanlagt.

 

Mysigt att fika även om man går en kortare sträcka

 

IMG_8758 dyarna IMG_8760 dyarna

I slutet på rundan, lite i skogskanten, valde jag att pausa för att plocka fram lite fika. Nu blev det ju bara sammanlagt 7,5 km som sagt, så fika hade jag väl inte direkt behövt, men det var lite mysigt ändå att stanna där och titta ut över markerna.

Det var första gången, men absolut inte sista, som jag besökte det här området. Kan bara föreställa mig hur härligt det är framåt våren med grönska och aktivt djurliv.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  5 mars, 2017 at 06:36

  Vad mycket fint du har runt dig, där du bor! Härliga bilder! Klart man ska fika, även om det inte var så lång sträcka. Så gott med fika i friska luften, ju!
  Kram/maria

  • Reply
   Lena
   5 mars, 2017 at 08:08

   Ja, det finns verkligen massor av fina ställen. Många gånger gäller det nog bara att öppna ögonen. Tidigare har jag inte ens vetat att detta område fanns, förrän jag fick tipsen härom veckan.

 • Reply
  Karin
  6 mars, 2017 at 06:22

  Mysigt med långpromenad, fika är ett måste! Härlig bilder. Det är verkligen underskattat, tycks det som, att bara vara ute att ströva. Behöver inte vara krångligare.

  • Reply
   Lena
   9 mars, 2017 at 07:21

   Precis, hälla upp lite kaffe i en termos och dra på sig skorna/kängorna bara.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.