hälsa & friluftsliv

VARVA AVKOPPLING MED AKTIVITET

Varva avkoppling med aktivitet är alltid min målsättning inför en semester. Ibland lyckas jag rätt bra ibland mindre bra. Den här semestern som snart är slut har det gått typ medelbra.

Varva avkoppling med aktivitet
Avkoppling

Har man bara tre veckors semester så hinner man inte så mycket. Inte hinna koppla av på tre veckor!? Ja jo, jag skulle visserligen teoretiskt sett kunna sitta i en fåtölj i tre veckor och läsa böcker. Men då är det ju annat som stryker på foten.

Jag och Andreas var på en semestertur i sex dagar, jättemysigt, intressant och trevligt. Hemma en dag för att tvätta och packa om. Sen var jag i Stockholm med dottern i två dagar. Jättemysigt det också såklart! Vips så hade 1,5 vecka av 3 tagit slut.

Tre födelsedagsfiranden och ett namnsdagsfirande, en lunchbjudning hos oss och ett antal korta spontanbesök, flytthjälp åt dottern vid ett par tillfällen, nån tur till Uppsala för att uträtta saker. Och en stor jäkla brädhög med trallvirke som måste komma på plats innan vintern så att det inte blir förstört och många tusenlappar går upp i rök. Ni hör dagarna flyga va?! Förväntningar och förhoppningar om mera umgänge, men dagarna räcker inte till.

Varva avkoppling med aktivitet
Varva avkoppling med aktivitet

Jag måste ofta kämpa för att kunna koppla av när jag kopplar av, om ni fattar. Om jag sätter mig ner och försöker chilla i solen med ett magasin så pågår ständigt tankarna parallellt kring vad jag borde göra istället. Borde fixa nåt inne, borde fixa nåt ute, borde planera för X, borde ringa Y och borde besöka Z osv osv. Vissa dagar kan jag hålla det ifrån mig och känna att jag har gjort rätt prioriteringar och kan koppla av. Har blivit bättre på det.

Vissa dagar har jag stressen över mig att ständigt ligga efter och ständigt vara otillräcklig. Jag gissar att det är flera därute som känner att det är svårt att varva avkoppling med aktivitet.

Det har blivit otroligt lite träning denna sommar. Just nu känner jag mig frustrerad över att jag inte tog mig ut på en löprunda imorse. Men det blåste så förbaskat, och jag hatar blåst, så jag valde att stanna inne istället. Förmodligen fel prioritering 🙁

Sorry, för ett riktigt neggo-inlägg, men jag behövde skriva av mig lite. Tur att de dagarna är rätt få.

Nåt positivt är att äldsta sonen kommer på besök idag. Alltid mysigt. Och imorgon är en annan dag.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Victoria
  14 augusti, 2021 at 10:09

  Känner igen mig så väl, har också haft 3 veckors semester som började med att jag sålde lägenhet i ett huj och sen har det handlat om flyttplaner och flytt för min del, som tur är hade jag ju en färdig lägenhet att landa i, men att downsiza från en 4:a till en 1:a har krävt sin planering. Hoppas du får en mjuk jobbstart och att du får chanser till vila, lugn och ro. Kram

  • Reply
   Lena
   14 augusti, 2021 at 12:46

   Ja, du har ju verkligen också haft fullt upp och lite liknande historia som jag. Tack för support! Kram

 • Reply
  Milla
  14 augusti, 2021 at 06:07

  SOM jag känner igen mig! Mina 4 v försvann i ett huj. Vi var ju på resa 8 nätter (Vildmarksvägen var ju kanon! ) o kom hem tisdagkväll v 2. Sen följde ett par såna där komma-ned o lite sega dagar. Det var varmt o jag mår inte helt ok i värmen men gillar ju att läsa bok så det är det ok. Men några dagar ”slarvades bort” och sen är det svårt att få till lite umgänge, då flera är bortresta och man får inte till det…. Jag får mest Ågren över att vi inte hinner spela golf och cykla – som vi tycker är kul men inte mäktat med riktigt. Vi har vänner som bor i lägenhet i stan och det enda de gör typ på semestern är att spela golf, men så vill inte jag heller ha det – men det är så lätt att titta på vad andra gör o man tror de hinner med allt, så är det ju förstås inte.
  Tråkigast är det när den där rastlösa lätt irriterande känslan av ofullkomlighet sätter sig i huvudet, de dagarna man svansar runt med den är helt värdelösa.
  Stor kram o tack för ditt reflekterande ! **Milla

  • Reply
   Lena
   15 augusti, 2021 at 09:30

   Skönt att jag inte är ensam. Tack för DITT reflekterande! Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.