DRÖMPARKEN – EN PARK ATT DRÖMMA OM

Drömparken mitt i centrala Enköping

Enköpings parker är vida kända. Parkerna är utsedda till en av Sveriges fem främsta sevärdheter i sitt slag. Inte illa för en sån liten håla. Det händer rätt ofta, när jag berättar att jag bor i Enköping, att jag får svaret typ ”det är där det är så fina parker va?!”. Och jaa, det är det verkligen. En av dessa parker är den så kallade Drömparken.

 

Parken invigdes 1996 och är skapad av holländaren Piet Oudolf. Tanken var att efterlikna naturen. Det är oregelbundet, oväntat, överraskande, väldigt speciella former och kontraster.

 

 

Vackra små blommor och stora kraftfulla buskar och träd

Jag gillar kontrasterna, det oregelbundna och det oväntade. Ett hav av små skira ljusrosa blommor intill stora mörka kraftfulla buskar.

 

Jag förstår att det här var skaparens drömplantor (därav namnet). Så vackert!

 

En avkopplande oas mitt i stan

Det är så livgivande och avkopplande att gå där och strosa. Vi har verkligen fina områden för rekreation i Enköping. Den här parken är en i mängden. Vi har ett antal som är utklickade lite här och där fullt tillgängliga för stadens innevånare och besökare.

Parkerna är väl värda ett besök. Här kan du läsa mera om Drömparken och alla andra parker ifall du vill.

Senare ska jag visa bilder från Idéträdgårdarna som ligger intill Drömparken. Så galet coolt, så stay tuned!

Må bäst!

Det här inlägget postades i hälsa & friluftsliv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till DRÖMPARKEN – EN PARK ATT DRÖMMA OM

 1. Vilken oas att besöka. Det finns så många fina ställen i Sverige att besöka.

  • Lena skriver:

   Ja, verkligen en oas! Precis, jag brukar ofta säga så då jag besökt olika platser i Sverige. Tänk så mycket fint det finns att se!

 2. Maria skriver:

  Så underbart vackert. Var till Enköping enbart för deras parker för två år sedan. Vi fikade på ett fantastiskt trevligt fik i fransk stil och så ägnade vi dagen åt parkerna. Det var fantastiskt och Drömparken – underbar.
  Kram
  Maria

  • Lena skriver:

   Hmmm, fik i fransk stil?! Att vi har en restaurang (som är med i White guide) i fransk stil visste jag, men ett fik. Undrar vilket det kan vara 🙂

   Kul att du också gillar parkerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *