hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

VAKNADE TILL EN SPEGELBLANK FJÄLLSJÖ

Det var ett par dagar efter midsommar och vi vaknade till en spegelblank fjällsjö, fågelkvitter och solsken. Så underbart! Sån känsla som tar sig ut i varenda ven i kroppen!

vaknade till en spegelblank fjällsjö

Det går inte att få det mer avkopplande än så, om du frågar mig.

Vi tog oss ur sidenlakanen och sovsäcken då vi vaknade vid 06.30 båda två (förutom att vi vaknat ett antal gånger under natten av ovana). Drog på oss lite kläder och gick bort till utedasset. Här vid änden av hängbron mynnar Grövelsjön ner i ån Grövlan. Där är det lite strömt och inte alls så spegelblank som sjön var.

Här har vi kommit över hängbron och gått en liten bit mot tältet.

Vi gick till tältet och hämtade frukostmaten. Vi hade paketerat in fryst bacon och färska ägg i folie och tidningspapper när vi lämnade vår hyrda stuga i Idrefjäll dagen innan. Det håller sig fint trots sommarvärme. Våra handdukar och badkläder i trädet påminde om gårdagskvällens svalkande dopp efter en dag på tur.

Vi gjorde kaffe och hällde upp i termosmuggarna innan vi stekte bacon och gjorde äggröra på stranden.

vaknade till en spegelblank fjällsjö

Kan det bli en godare frukost med ägg och bacon på stranden intill en fjällsjö i morgonsolen?!

vaknade till en spegelblank fjällsjö

Jag konstaterar när jag är där uppe att jag har inga tankar alls i huvudet. Hemma är det ett ständigt myller av måsten och borden. Vad jag borde göra, vem jag borde höra av mig till, vem jag borde besöka eller bjuda hem, vad jag borde planera, vad jag borde tänka på. Men där är allt som bortblåst. Där bara njöt jag av att jag vaknade till en spegelblank fjällsjö.

När frukosten var uppäten och vi suttit en stund, gjorde vi oss i ordning för en kort dagsvandring. Det skulle dra in regn och åska framåt eftermiddagen…

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.