hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

GRÖVELSJÖN TOG EMOT OSS MED ÖPPNA ARMAR

Det kändes som att Grövelsjön tog emot oss med öppna armar då vi återvände dit för ett par dagar sedan. Ett kärt återseende. Vi var där senast för ett år sedan.

Vi hade lämnat den hyrda stugan i Idrefjäll för en vandringstur i Grövelsjön. Turen Jakobshöjden gav oss en utmanande och vacker dag. Vi passerade gångbron vid Sjöstugan och kom fram till den bekanta ängen där man kan tälta. Det var skönt att det var lite växlande molnighet efter denna svettiga dag.

Grövelsjön tog emot oss

Vi slog upp vårt tält och fixade med liggunderlag och sovsäckar för att ha allt klart. Och vi köpte ved vid Sjöstugan.

Grövelsjön tog emot oss

Sen tog vi våra nyinköpta hikingstolar och satte oss vid strandkanten. Eller, Andreas sprang runt och fixade med elden och mat, och jag satte mig vid strandkanten och började förbereda maten. Sämre ”kök” kan man ha!

Att skära lök med en morakniv på en pytteliten skärbräda går alldeles utmärkt bara man vill. 🙂

När vi lämnade stugan på morgonen packade vi ner en påse renskav och la i folie och tidningspapper. Och lät paketet ligga under reservhjulsluckan i bilen hela dagen. På kvällen när vi skulle laga maten så var hälften av skavet fortfarande fruset trots att det var 23-25 grader varmt hela dagen. Men Andreas fixade en ”mikro” genom att lägga den intill elden så det tinade snabbt.

Vi hade även lagt sparris, paprika och förkokt potatis intill den frysta renskaven så det skulle hålla bra.

Grövelsjön tog emot oss

Jag hade även köpt matlagningsgrädde, med extra lång hållbarhet, som vi packade in tillsammans med den frysta sksaven på morgonen. Funkar fint, det håller sig jättebra!

Grövelsjön tog emot oss

Och eftersom vi även i år hade parkerat nära tältplatsen så kunde vi lyxa till det med att ha murikkan med oss. Det blev en väldigt god middag kan jag säga!

Och till dessert skar jag äpplen och nektariner i bitar och strödde chokladknappar över. Jag hade också köpt grill-marshmallows för att grilla på pinnar. Men det gick ju sådär eftersom vi glömde pinnarna hemma. Jag la dem istället direkt på frukten. Sen grillade vi foliepaketet och njöt av en lyxig dessert intill en fjällsjö!

Grövelsjön tog emot oss

Vi njöt av maten. Vi njöt av kvällssolen. Vi njöt av den stilla sjön.

Grövelsjön tog emot oss
Man kan tolka det som att Grövelsjön tog emot oss med öppna armar när man bjöds på det här!

Så rofyllt!

När vi fått undan allt efter maten gjorde vi oss klara för natten. Men innan det var dags att lägga oss…

… gick vi till tältet och bytte om till badkläder.

Det var såklart riktigt kallt, tyckte vi som är vana vid spabad, hehe! Men så skönt att fräscha till sig lite efter den svettiga dagen och att kyla ner sig lite innan det var dags att krypa ner i tältet.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.