livet

BLOMSTRANDE BALKONG

Jag tycker det är så härligt med en blomstrande balkong. När man inte har en egen trädgård så är det fantastiskt förmånligt att ha en ganska stor balkong till lägenheten.

 

Blomstrande balkong är härligt!

Blomstrande balkong är härligt!

Det här är en hörna av balkongen, som också är det man ser rakt fram när man går ut genom balkongdörren. En gammal trasmatta får bryta av och mjuka upp känslan.

 

Olivträd, som jag fantastiskt nog lyckades övervintra i mitt extrarum. De har alltså inte stått svalt alls utan vanlig rumstemperatur. De har fått en liten skvätt vatten kanske en gång i månaden under oktober-april, typ. Sen fick de komma ut på dagtid i skuggan i kanske ett par veckor tills jag var säker på att det inte skulle bli jättekallt (lite frost tål de).

 

En murgröna som blev över efter 50-årskalaset och får bo i den gamla Uppsala Ekeby-krukan.

 

Nåt slags klöver, som heter Trifolium, passar bra i den krukan. Lite spröda och ”försiktiga” blommor i den grova lerkrukan med en ödla på. Älskar den brutala kontrasten! Krukan köpte jag på nån resa, till Afrika har jag för mig, för hundra år sen. Typ.

 

En vacker succulent i en kruka köpt på ÖB för nåt år sen.

Det var den ena sidan av balkongen. Den andra kanske jag visar nån annan dag. Härligt är det i alla fall, att sitta där och njuta av en blomstrande balkong!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.