en blogg för att utmana

EN ROADTRIP TILL ÅSBY HEM OCH TRÄDGÅRD

 

Vi har pratat ett tag om att ta en roadtrip till Åsby hem och trädgård och Åsby kött och vilthandel nån dag på sommaren. Värmen har ju inte direkt gjort så att man har varit sugen på en sån aktivitet tidigare. Men i helgen blev det av.

 

Åsby Hem och Trädgård

 

Åsby Hem och Trädgård är en handelsträdgård med heminredning, porslin, inomhusväxter och utomhusväxter, skulle jag vilja beskriva det som. Typ som Zetas eller Ulriksdals, som flera kanske känner till, men lite mindre.

 

Åsby Hem och Trädgård

Åsby Hem och Trädgård

Detta trevliga ställe ligger i Hallstahammar i Västmanland så vi har inte speciellt långt dit från Enköping. Jag har varit där nån gång tidigare, men aldrig A. Han gillade stället och sa spontant att han kunde tänka sig att åka tillbaka.

 

De har himla mycket fin inredning med varumärken som Artwood (som jag köpte lite ifrån), Ernst och Bruka Design bl a.

 

Porslin i långa rader.

 

Toksnygga gigantiska krukor som jag hade kunnat tänka mig om jag hade ett stort hus.

 

Ett snyggt vattenfall som jag aldrig sett förr.

 

Ett antal riktigt härliga uppbyggda miljöer kan man njuta av.

 

Och vet ni vad?! När man är där så måste man äta räkmacka. Det är liksom halva grejen. Det är sen gammalt! 🙂

 

Åsby kött- och vilthandel

I huset intill handelsträdgården finns en annan härlig butik, på samma gårdsplan. De säljer främst kött, vilt och korv, men där finns även grönsaker, mousserande dryck och lite annat.

 

Det såg ut att vara väldigt bra kvalitet. Vi köpte dock inget eftersom det var så mycket folk och vi hade ingen lust att vänta. När vi var nöjda där drog vi vidare på vår roadtrip till Nora. Mer om det senare.

Åsby Hem och Trädgård och Åsby Kött och Vilthandel  är ett riktigt trevligt resmål!

Må bäst!

4 kommentarer

 • Milla skriver:

  Hej, ja fina Åsby där jag ju tänkt så många ggr att det vore kanon att ha en liten minibloggträff där i fiket bla. Visst vore det perfekt? Men nu varken verkar jag blogga längre eller orka tänka på roligheter, tyvärr 😕. Om 2 v kommer dotra hem från USA o det är ett elände med allt just nu plus lite till som suger all energi.
  Vi köpte förresten god korv o annat på Åsby men kan tipsa om Ekeby kött på Saluhallen slakteriet i Västerås som har mycket fint. De har matmarknad där i helgen förresten. Kram på dig

  • Lena skriver:

   Ja, jag tänkte faktiskt på dig när jag var där. Minns att du pratat om bloggträff där. Toppenidé ju!

   Det låter inte bra det där med elände med allt! Men kanske lite härligt att få hem dottern…

   Hmm Västerås. Undrar om det är samma ställe som jag hört om förut. Förmodligen. Verkar bra!

 • […] helgen tog vi en roadtrip till Nora efter att vi varit på Åsby Hem & Trädgård i Hallstahammar. Jag hade hört så mycket om denna gulliga sommarstad och var sugen på att åka dit. Och fika. […]

 • […] för ett tag sedan då vi roadtrip’ade så hittade jag lite smått från Artwood. Kuddfodral och pläd i varma jordnära […]

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv