hälsa & friluftsliv

NÄR KÄNGORNA SER UT SÅ HÄR MÅR JAG SOM ALLRA BÄST

Inlägget innehåller annonslänkar och är reklam för Outnorth.

 

En av de tillfällen som jag mår allra bäst är när kängorna ser ut så här. Det måste jag säga.

 

Känslan efter en vandringstur

 

Kängorna är Lundhags Mira II Women's high

Kängorna är Lundhags Mira II Women’s high

När kängorna ser ut så här så har jag just varit ute på en vandringstur. Jag har traskat längs leriga leder. Struntat i underlaget. Struntat i att gå omvägar för att slippa geggan. Bara gått rakt igenom. Bara njutit av att vara ute i bra utrustning. Jag har burit min matsäck på ryggen och tyngden har balanserats upp av de stabila skaften.

 

Jag kliver in innanför dörren. Hänger av mig ryggan och lägger ner någon skatt jag förmodligen fyndat i skogen. Några grymt coola pinnar eller oslagbart vacker mossa.

 

Jag plockar upp säckens innehåll och tvättar skodonen så att de är redo att användas igen. Känner en behaglig och nöjd känsla i kroppen. En av de gånger jag mår som bäst. Laddar in bilderna i kameran och tankeprocessen om ett blogginlägg sätter fart.

 

Lundhags kängor och annat

 

De förra Lundhagskängorna hade jag haft i 15-20 år och de började bli snedslitna. Dessutom behövde jag ett par med högt skaft. Det var hög tid att skaffa nya.

Jag gillar Lundhags. De är svensktillverkade och har riktigt bra kvalitet. Jag har både kängor och byxor därifrån. Eftersom de har bra kvalitet så håller de väldigt länge och belastar miljön mycket mindre än många andra. Går kängorna ändå sönder kan man skicka dem till fabriken så byter de ut de slitna eller trasiga delarna. Hur bra är inte det då?

Jag var osäker på vilken modell som passade min fot så jag beställde hem ett gäng. Skönt att prova hemma i lugn och ro. De till vänster är Contessa, i mitten Mira II high och längst till höger Mira II light high. Efter att ha traskat runt på golvet hemma så skickade jag tillbaka de som inte passade. De kostar en slant, men jag ser att det just nu är 25-35% rabatt på flera modeller! Här hittar du Lundhags kängor ifall du också vill beställa ett par långvariga kompisar.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.