inredning

SONEN VILLE BOLLA RENOVERING OCH INREDNING

Äldsta sonen har nyligen köpt en lägenhet i Bromma. Ett renoveringsobjekt! ALLT ska fixas. Han hörde av sig och undrade om jag ville vara bollplank i renoverings- och inredningsplaneringen. Om jag ville!

Han barikaderade sig vid köksbordet med en decimeter broschyrer, dator och ritningar.

Det är en 1,5:a. Det som tidigare var matrum ska göras om till sovrum. En vägg ska sättas upp alltså. Ska den ha skjutdörrar, vara i glas, hälften glas eller väggskivor? Fördelar och nackdelar bollades.

Köket, eller rättare sagt skåpstommarna, kommer Ikea att få leverera. Verkar planen bra? Hur mycket bänkskiva behöver man kontra hur många skåp behöver man? I en liten lägenhet känns det extra viktigt att tänka förvaring, tycker jag. Och den bänkyta som var planerad räcker säkerligen till.

Superfront, som gör luckor till Ikeas skåp, kommer nog att få leverera köksluckor. Men ska det vara släta eller mönstrade? Vita? Gröna? Eller kanske rent av rosa? 🙂

Bänkskiva i nån form av sten vill han ha. Ljus? Mörk? Mittemellan? Många beslut att fatta.

Det tänktes och måttades och funderades. I förbifarten sa han att det ligger öländsk kalksten i hallen. Jag tappade hakan och han undrade varför jag såg ut så. Jamen alltså hallå! Jag skulle ta dit en golvfirma för en bedömning om det går att fräscha till det (för det var rätt slitet och med en stor repa). Men öländsk kalksten är ju alltid öländsk kalksten!

Han ska lägga in nytt trägolv överallt. Vi surfade, jag flämtade till och viskade gud vad snyggt. Det tyckte han också. Enstavig, vitoljad ek. Mittemellan-ljus. Jamen så snyggt. Det kostade visserligen rätt mycket, men det var halva priset på Bauhaus. Det slutade med en beställning.

Gissa om jag blev mallig över att han ville höra mina tankar?! En gammal morsa, liksom. Och han har jättebra smak själv. Men han ville ändå att jag skulle säga vad jag tyckte. Hur kul som helst ju!

I påskveckan får han tillträde. Och mitten på maj har han bokat oss för flytthjälp. Han vet vad han har att göra i en månad! Om man säger så. Jodå. Han ska få hjälp med renoveringen också! 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  10 april, 2019 at 09:25

  Men åååh så roligt! Roligt för sonen att fixa till sin bostad som han vill ha den, och så roligt för dig att få bidra med tankar idéer och annat, som erfarenhet till exempel! Den har man ju efter x antal år och några boenden, man vet ju vad man behöver liksom 😉
  Kommer säkert bli hur bra som helst, det låter som att ni fått till några bra val tillsammans! Lycka till alla inblandade!
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   10 april, 2019 at 07:30

   Tack! Ja, det var riktigt roligt! Och det kommer säkert bli riktigt snyggt och stilfullt!

 • Reply
  Anneli
  10 april, 2019 at 08:41

  Men grattis till sonen och hans nya lägenhet! Och oj så kul att få vara med på ett hörn vad gäller renoveringen!
  All lycka till!
  Mvh, Anneli

  • Reply
   Lena
   11 april, 2019 at 05:31

   Tack! Ja, det är jätteku!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.