inredning livet

Kommunikation

SONY DSC SONY DSC

Bilderna får symbolisera kommunikation genom inredningen.

En stor del i fastighetsmäklarens vardag är kommunikation. Bland min kurslitteratur finns en hel bok enbart om det ämnet. Jätteintressant och lättläst. Tänk sån liten del som själva ordet betyder i kommunikationen. Så mycket mera kring kroppsspråk, mimik, relation, sändarens filter, mottagarens filter, förutfattade meningar, situation, andning, pauser, betoning. Jag kan fortsätta i all oändlighet.

Tar ett kort exempel. Vid en undersökning delade man in ett antal människor i fyra grupper. De fick reda på egenskaper om en och samma person. Den första gruppen fick enbart höra positiva egenskaper, den andra gruppen fick enbart höra negativa, den tredje fick höra både positiva och negativa med de positiva först, den sista gruppen fick först höra negativa och sedan positiva. När de träffat personen och sedan skulle gradera personen så var den första gruppen 95% positiva, den andra gruppen 5% positiva och de andra två grupperna däremellan. Tänkvärt!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  helenas enkla vardag
  4 november, 2013 at 09:44

  Verkligen tänkvärt. Jag försöker alltid att bilda mig min egna uppfattning, trots att jag hört en massa.
  Intressant ämne iallafall.
  Kram Helena

 • Reply
  CreandoPhoto
  5 november, 2013 at 02:46

  Verkligen tänkvärt och nog det roligaste ämnet jag vet. Jag jobbar ju med människor hela tiden och detta är så viktigt. Olika kurser i samtalsteknik är väl det vanligaste vi gör i utbildningsväg skulle jag tro 🙂

 • Reply
  ulrika
  5 november, 2013 at 11:11

  Tänkvärt och läskigt hur påverkad man blir egentligen av negativ information 😉

  Kram Ullis

 • Reply
  nina
  5 november, 2013 at 11:37

  Mycket intressant!!
  Älskar sådana böcker.

  En intressant branch i sin helhet!!

  Ha en härlig dag! Kram Nina

 • Reply
  Ninelin
  5 november, 2013 at 05:55

  Ja, intressant det där. Kroppsspråket är viktigt, och hur det positiva påverkar.

  Kram N

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.