livet

ROMPROVNING MED ROMROBBAN – EN NY VÄRLD

I fredags var vi på romprovning med Romrobban på Enköpings golfklubb. Det var väldigt trevligt och givande. Älskar att lyssna på folk som kan sin sak. Och det verkar helt klart denna Robban göra!

romprovning med Romrobban

Vi brukar försöka passa på att haka på när det händer saker i vår lilla stad. Ännu hellre när det är en kort bit hemifrån. Vi var på en trevlig amaroneprovning på golfklubben för nåt år sen också. Och det kändes som ett vinnande koncept. Och nära. Typ 70 pers samlades för att lära sig mera om rom i fredags. Det var lite av en ny värld som öppnade sig.

romprovning med Romrobban

Jag kan inte direkt säga att vi är stordrickare av rom, men har ju nån flaska hemma som det dricks av emellanåt. Och vi gillar’t. Vi dricker generellt inte mycket starksprit utan det blir mest vin, bubbel och öl. Men i fredags var det alltså dags för romprovning. Och lite av en ny värld öppnade sig.

romprovning med Romrobban

Romrobban var inbjuden att föresläsa och hålla provning. Jäklarns vad han kunde saker om rom. Så kul att få en massa historia och kunskap om tillverkning. Uppskattar extra mycket att han inte lyfte fram var som är ”rätt eller fel” sorts rom att dricka eller vad som är ”bra eller dålig” rom.

romprovning med Romrobban

Till varje rom fick man en liten munsbit till. Och bara det tog en till munsbitshimlen! Bresaola, friterad lökring, parmesanbakad potatiskaka, friterad brie (jamen jisses så god!) och kladdkaka.

romprovning med Romrobban
Romprovning med Romrobban

Robban var en underhållande och bra föreläsare. Får ni chansen att gå på en romprovning med honom så gör’t! Vi kan varmt rekommendera det. Han verkar vara rätt poppis, minst sagt. Kolla in hans hemsida här.

Vilken tur att vi båda satte den här som favorit 🙂 Det var vi inte ensamma om. Den fick flest röster. Han skulle berätta för destilleriet att den vann när han åker dit. Han verkar ha gjort sig ett namn och får komma in i produktionen på många ställen i världen. I närtid ska han vara med att starta upp årets skörd på ett destilleri och få kapa första sockerröret. Coolt! Särskilt när man lever för rommen. 🙂

Efter provningen fick man komplettera med pizzabufé ifall man ville. Napoletansk pizza säger man ju inte nej till.

Så direkt efter provningen så var det bara att hugga in på buffén. Mmmm, gott! Framåt kl 21 var vi nöjda och cyklade hemåt i mörkret.

Sen slog vi till på spabadande. Det var länge sen nu när vi varit ute med husbilen så mycket. Det var så skönt!

Vilken trevlig fredagkväll vi fick! Förmiddagen efter tog vi husbilen till Strängnäs för ett dygn. Också det väldigt lyckat. Här kan du läsa om det.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.