livet

AMARONEPROVNING PÅ ENKÖPINGS GOLFKLUBB

För ett tag sen var vi på Amaroneprovning på Enköpings Golfklubb. Vi blev glatt överraskade över hur trevligt och generöst det var. Och inte minst hur gott det var. Både mat och dryck.

Inbjudan dök upp i mitt FB-flöde och jag tänkte att vi skulle passa på när det händer något trevligt i närheten. Jag kollade upp om det var ”corona-säkrat”. Deltagarantalet var begränsat till 40 personer i en lokal för 120 personer. Det kändes safe så vi tog oss dit.

Amaroneprovning på Enköpings Golfklubb
Amaroneprovning på Enköpings Golfklubb

Fem olika viner var upphällda, generöst tilltaget. Fyra viner till mat och ett till dessert. Vi satte oss tillbords.

En västeråsare med rötterna i Italien lotsade oss igenom amaronevärlden på ett väldigt trevligt och lättsamt sätt. Han verkade verkligen kunna ALLT om det där!

Amaroneprovning med mat så god så man blev arg.
Amaroneprovning med mat så god så man blev arg.

Och här då! En gigantisk tallrik med italienskt plock så gott så man nästan blir arg. Jamen det var så gott så jag kände att jag aldrig mer kommer att kunna äta sånt här från stormarknaden. Sånt kan man ju bli arg på. Fast på ett bra sätt! 🙂 Och sen då, jag som egentligen inte är så förtjust i pizza, kom till pizzahimlen! Herregud så gott det var.

Efter maten så blev det kaffe med tryffel då man fick prova dessertvinet till. Inte så sött dessertvin som det brukar vara. Mums!

I baren finns lite smått och gott att köpa.

Det kan tyckas ganska mycket pengar för en vinprovning (595 kr per person), men det var så värt det. Italiensk plockmat (som man blev mätt av) och fem glas vin, till riktigt god kvalitet. Hellre 600 kronor för kvalitet och generöst tilltaget än 300 kr och det känns snålt! Definitivt. Jag kan varmt rekommendera en Amaroneprovning på Restaurang Golfen ifall det dyker upp igen.

Och vet ni vad?! De installerade en vedugn för napoletansk pizza i vintras. På onsdag ska vi dit för att testa pizzan ordentligt. Då fyller Andreas år och han ÄLSKAR pizza.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.