livet

NAPOLETANSK PIZZA I SOLNEDGÅNGEN

Kan man inte äta napoletansk pizza i Neapel så får man väl göra det på en golfklubb. Det gjorde vi igår och fick en underbar kväll i solnedgången.

Napoletansk pizza på Enköpings golfklubb
Napoletansk pizza på Enköpings golfklubb

Vi var på Restaurang Golfen på Amaroneprovning för nån månad sedan och fick smaka bland annat en pizzaslice. Vi sa då att vi skulle gå tillbaka och äta ”på riktigt” vid tillfälle.


Det tillfället blev igår. Vi gick till golfklubben, prick en kilometer bort, och slog oss ner.

Det är nåt speciellt med golfbanor tycker jag. Så härlig miljö. Tror det är grönskan, det välskötta och de böljande banorna som tilltalar mig.

Vi tog en varsin charkpizza. Riktigt matig och god. Men inte lika god som vi tyckte vid vinprovningen. Kanske för att det var en annan sort. Den var inte o-god på nåt sätt, utan god. Men nådde inte lika högt bara. Men självklart testar vi igen. Vedugnsbakat är ju helt klart godast.

Det var meningen att vi skulle gå dit för att äta bara, men det en var sån skön kväll så vi blev kvar ett tag.

Kvällssolen försvinner redan vid 19 hemma så det var lite extra skönt att kunna njuta länge.

Napoletansk pizza på Restaurang golfen
Napoletansk pizza på Restaurang golfen

Att äta napoletansk pizza i solnedgången på Restaurang Golfen var så mysigt. Vi fick en fantastisk kväll. Vi kommer tillbaka! Att äta napoletansk pizza i solnedgången på

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  ulrica
  22 juni, 2020 at 10:30

  Nu är det ju rätt nära hemifrån er att gå dit och äta men annars rekommenderar jag varmt ett besök på Kajens café i Västerås.. deras napoletanska pizzor är helt enastående goda!! Jag tycker de du nämner här, från golfklubben, är goda men de kallnar rätt fort och osten har inte varit helt smält de gånger vi varit där, så jag är lite halvbesviken faktiskt.
  Kram Ulrica

  • Reply
   Lena
   27 juni, 2020 at 09:40

   Jahaa, har de såna pizzor där?! Vi har pratat om att gå dit flera gånger, men det har inte blivit av ännu. Vi får se om det blir av i sommar.

   Nu när du säger det så tänkte jag nog också på att pizzorna kallande fort. Hmm, osten tänkte jag nog inte på. Vi ska i vilket fall testa nån gång till.

 • Reply
  NAPOLETANSK PIZZA EN KORT CYKELTUR BORT - Gott för själen
  18 juli, 2020 at 09:10

  […] av gossen som jobbade där kring hur de olika pizzorna var. Vi ville testa nåt annat än det vi hade förra gången. Vi fick sen provsmaka ett par olika viner innan vi bestämde oss. Nästa gång ska jag nog titta […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.