husbil resor - långa & korta

NÅGRA TREVLIGA NEDSLAG I STRÄNGNÄS

Vi gjorde några trevliga nedslag i Strängnäs igår då vi återvände till staden. Det var tråkväder, liksom förra gången, men vi ville ändå ut och röra på oss. Vi behövde stoppa lite lunch i magen. Vi hade visserligen kunnat äta i husbilen såklart, men ville se oss om.

Smashat – hamburgaren som bjöd på första nedslag i Strängnäs

Vi hade fått tips av en följare på vårt husbilskonto @husbilen_gotte om ett hamburgerställe. Vi letade rätt på Smashat och blev inte besvikna.

nedslag i Strängnäs

Vi blev fantastiskt väl mottagna av en väldigt trevlig äldre man. Vi beställde en varsin hamburgare med pommes och blev serverade vid bordet.

nedslag i Strängnäs

Himmel och pannkaka vilken hamburgermåltid! Så gott! Jättebra kvalitet på maten och servicen. Vi hörde någon som kom in och sa att hon hört att de har Sörmlands bästa hamburgare. Jag blir inte förvånad om det stämmer. Vi kan varmt rekommendera ett besök på Smashat om man vill ha hamburgare eller kebab. Och jag är inte ens så förtjust i hamburgare normalt sett.

Den lokala maten – en trevlig delikatessbutik

nedslag i Strängnäs

På väg från hamburgerrestaurangen så passerade vi delikatessbutiken Den lokala maten. Vi vände och hoppade in.

nedslag i Strängnäs

Mmm så mycket gott.

nedslag i Strängnäs

Det finns inte bara delikatesser utan även kött och fisk. Vi såg till och med Kalixrom! Vet inte riktigt varför de heter Den lokala maten eftersom det är mycket fokus på Frankrike (och lokalproducerat), men strunt samma. En trevlig butik var det iallafall.

Brasseri Oskar Eriksson – som tidigare var en bokhandel

Vi strosade vidare mot husbilen, men hoppade först in på brasseri Oskar Eriksson. Restaurangnamnet kommer ifrån bokhandel Oskar Eriksson som tidigare bedrivits i lokalerna.

nedslag i Strängnäs

Utanför stod nåt om egenbryggd öl så Andreas var sugen att testa.

nedslag i Strängnäs

Den så kallade egna ölen var inte gjord där utan var gjord på lokalt brygger i Strängnäs. Dessutom fanns det bara en kvar, en IPA, den tog jag medan Andreas tog en vanlig öl. Jaja, vi fick en varsin öl i en trevlig lokal på eftermiddagen iallafall.

Restaurang Riva vid vattnet – ett sista nedslag i Strängnäs

Vi hade spanat in Restauran Riva precis intill Mälarens vatten. Vi passerade den förra gången vi var i Strängnäs med husbilen och vi passerade den då vi kom.

Efter att vi var på Oskar Eriksson så gick vi till husbilen och chillade i ett par timmar. Andreas fixade iordning den nyköpta TVn och gasolmätaren, och jag lite annat. På förkvällen gick vi de få metrarna bort till Riva.

nedslag i Strängnäs

Väldigt trevlig miljö med behaglig belysning.

Utsikten lite till vänster från vårt bord. Jag gissar att den där bryggserveringen tillhör restaurangen också.

nedslag i Strängnäs

Utsikten lite till höger från vårt bord. Vi tog ett varsitt glas Cava och njöt av stunden. Så trevligt ställe som jag varmt kan rekommendera. Det var ett sista nedslag i Strängnäs för denna gång.

Sen gick vi tillbaka till husbilen och chillade en stund innan det blev middag och Mello-spektakel. Igår var det iallafall något bättre låtar än förra gångens bottennapp, enligt vårt tycke.

Har nu vaknat i ett lika grått Strängnäs. Får se vad vi hittar på idag. Det blir nog mest att chilla innan vi åker hem.

Här kan du läsa ett av inläggen från förra besöket i Strängnäs.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.