livet

EN STUDENTDAG ATT MINNAS

Jag tror nog allt att min fina bonusdotter fick en studentdag att minnas. Hon verkade i alla fall väldigt väldigt nöjd och glad.

Eftersom jag var tvungen att jobba större delen av dagen så hade jag inte möjlighet att vara med på utspringet i Uppsala. Därför börjar mina bilder från kvällen då mottagningen var. Och mottagningen var hos farmor och farfar.

Hon hade själv valt hur det skulle se ut. Det var pompoms, silverglitter, ballonger, rosor och brudslöja. Ljust, stilrent och smakfullt. Sen var det upp till farfar och pappa att placera ut allt.

Jag sladdade in hemma för att duscha efter en varm dag på kontoret och sladdade sen in till A för att ta på mig festkläderna som jag tagit dit tidigare. Jag hann till och med bli klar, och hjälpa till med förberedelserna, innan självaste studenten kom hem.

Champagneglasen väntar på sitt innehåll.

När alla samlats hälldes det upp champagne och A höll ett jättefint och rörande tal till sin dotter. På både svenska och tyska! Han är så duktig!

Den där strålande idén om att hålla till hos svärisarna eftersom de har en jättebra inglasad terass kändes inte fullt lika strålande på seneftermidddagen. Det var närmare 40 grader där inne 🙂

Studentpappan föreslog paketöppning före maten så det skulle hinna bli lite svalare vid borden. Här har hon öppnat ett paket innehållande ett antal barndomsminnen, som utfyllnad för den riktiga presenten.

När det var dags för mat var nog alla riktigt hungriga. Jag lyckades missa att fota maten, men kom i alla fall ihåg den fantastiska tårtan. Det är A’s syster som gjort den. Jättegod och fin som vanligt. Och tokhög, men det syns inte så bra på bilden.

Efter tårtan och lite umgänge så var det dags för studenten att åka tillbaka till Uppsala för att fortsätta firandet. Trots att hon var vaken i 24 timmar och sedan sov några få timmar, så var hon väldigt pigg och fräsch dagen efter.

Och vi fortsatte umgås med släktingar från Fagersta och Tyskland. Jag kom i säng vid 2 och A en timme senare. Det händer inte ofta att vi är vakna så sent! Särskilt roligt för tyskarna att få ta del av svenskt studentfirande. En av dem hade cyklat från Tyskland i 15 dagar för att uppvakta. Inte illa!

Så, jag tror både studenten, vi och gästerna fick en studentdag att minnas.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  7 juni, 2019 at 07:28

  Åh så härligt! Vilken fin dag att minnas! Det är något alldeles speciellt med studenter! Saknar att våra barn passerat förbi allihop… men minns förstås med glädje tillbaka på de där dagarna!
  Så fantastiskt att cykla ända från Tyskland för att kunna vara med och fira! Hur många skulle göra det???
  Tårtan ser också helt otrolig ut och vad roligt att fylla ut paketet med barndomsminnen! Så kul idé!
  Önskar er en fortsatt fin helg!

  Kram/ Maria

 • Reply
  FREEDOMtravel
  7 juni, 2019 at 07:34

  Så härligt och positivt med studentfirande!!! Fint såg det ut oxå! 🙂

 • Reply
  Ulrica
  7 juni, 2019 at 09:08

  Så himla mysigt!! Jag kan tänka mig hur varmt det var, måste ha blivit som en het kastrull :).
  Kram Ulrica

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.